Věci, který jsou v životě důležitý jsou sex a žrádlo. Ono se to pořád prolíná a otáčí se kolem toho spousta věcí,“ vysvětlil Pohlreich v rozhovoru s Těžkým Pokondrem, proč si aktuálně oblíbil termín ´sexy´ i ve spojení s gastronomií: „Sexy by mělo znamenat to, že je jídlo přitažlivý, že máte chuť se tím zabejvat, že by vás lákalo a oslovovalo.“

Přestože v televizi představuje roli tvrdého kouče restauračního personálu, říká se, že v jeho vlastních podnicích už není příliš často vidět, co na to říká? „Můj čas v restauracích je omezený tím, co dělám, tak to prostě je. Moc tomu neporučím. Myslím ale, že to je vývoj. Člověk nemůže dělat tu stejnou věc padesát let. Ale dělá pro nás hromada skvělých lidí, kteří doufejme tu práci dělají natolik dobře, aby restaurace netrpěly na svojí úrovni.“

Kdyby se mu do života nepřipletla televize, pravděpodobně by ve svých restauracích pobýval častěji, teď ale dělá spoustu dalších věcí kolem. S tím souvisí i popularita, které si za poslední dva roky užil vrchovatě. Neobtěžuje ho někdy? „Mě to nevadí. Nebudu si stěžovat na to, že mi popularita sebrala soukromí. Pokud za mnou přijdou běžný lidi a chtějí se vyfotit nebo podpis, tak si říkám, že když už jim stálo za to za mnou přijít, tak by mi bylo blbý říct ne. A to, že se mě novináři ptají pořád na to stejný, na to už jsem si zvykl taky.“

Perličkou na závěr je, že kromě vaření a moderování s Pohlreich zkusil i práci dubéra – v seriálu Simpsonovi skvěle nadaboval postavu známého britského kuchaře Gordona Ramsayeho, se kterým je pro svou ráznou povahu často srovnávaný.