Během několikaměsíčního pobytu si doslova prošel očistcem. Kromě omezených aktivit měl striktně stanoven i jídelníček. Návštěvy mohl přijímat až po měsíci léčby, a to o víkendech. Kaiser si podle slov ostatních pacientů rychle zvykl a smířil se se svým osudem.

„S komunitou vycházel přátelsky. Byl disciplinovaný a pořád nás bavil hláškami z fi lmů. Zpíval, někdy i sprosté písničky, a hrál na kytaru. Chodil kouřit anebo se toulal po zámeckém parku,“ řekla na adresu herce jedna z pacientek.

Ze závislosti se dostával už potřetí

Oldův stav ale naštěstí nevyžadoval prodloužení léčby ze tří na šest měsíců, a proto před pár dny herec psychiatrii opustil. „Více měsíců se volí v případě těžších závislostí anebo pokud si to vyžaduje aktuální stav,“ vysvětlila Blesku psychiatrička a terapeutka Marie Svobodová.

Zřejmě se chtěl Kaiser změnit a přestat pít pro svou lásku Evu Vrtíškovou a je možné, že se drží i kvůli své exmanželce Nadě Konvalinkové. K té totiž, když je opilý, nesmí ani na krok.

Kaiser se dostával ze závislosti už potřetí. Nikdy však svůj záměr zbavit se démona alkoholu nedotáhl do konce. Teď to vypadá nadějně a možná se vyplní úsloví do třetice všeho dobrého...

Fotogalerie
11 fotografií