„Nova už Dumbrovského nechce, reakce diváků na jeho moderování jsou hodně negativní. Tak se rozhodli, že jim ho už do obýváku posílat nebudou. Navíc k mladičké Ochotské se moc nehodil,“ uvedl zdroj Blesku.

„Pro televizi Nova je optimální mít dvě stabilní moderátorské dvojice. V odpoledních Televizních novinách pak diváci vnímají pozitivně hlavně moderátorky,“ uvedl PR ředitel Novy Lubor Černohlávek s tím, že v hlavní zpravodajské relaci zůstávají Lucie Borhyová s Rayem Korantengem a Markéta Fialová s Karlem Voříškem.

Ochotská zatím zůstává v Odpoledních Televizních novinách, kde se bude střídat s Renatou Czadernovou. Ochotská bude muset odpolední zprávy moderovat sama, stejně jako Renata Czadernová, když jí partnerka Kristina Kloubková odešla na mateřskou. Nic jiného jí nezbývá. Nové dvojice kvůli odchodu Dumbrovského tvořit nebudeme,“ řekl Blesku zdroj z Novy.

Dumbrovský, který svou kariéru začal už za normalizace, kdy referoval o úspěších socialistické výstavby nebo o kriminálních a antisocialistických živlech ve společnosti, nastoupil do TV Nova již v roce 1997.

Od roku 2006 moderoval Televizní noviny. O Dumbrovského konci na Nově se spekulovalo už několikrát, stejně jako o snižování platů dalších moderátorů a reportérů.

Fotogalerie
7 fotografií