"Pokud lidé seženou padesát tisíc podpisů, půjdu do toho,“ nastínil ve svém nočním rozhlasovém pořadu. Dočkají se proto školáci a studenti namísto Klause zarámovaného Pomejeho s andělskou tváří? A s čím by mohli počítat ostatní? Blesk přináší nástin toho, jak by to tu mohlo vypadat.

První dáma nahoře bez

Kdyby byl prezidentem zvolen Pomeje, skončily by časy, kdy fotky z prázdnin prezidentského páru obstarávali fotografové nebo čtenáři. Jiří Pomeje zvládá vše sám. Vzpomínáte, jak se chlubil polonahou Ivetou Bartošovou?

Roztočí Andělskou tvář 2

Národ musí mít nějaké kulturní bohatství. Povinným filmem sponzorovaným ze státní kasy by se stalo pokračování neúspěšné Andělské tváře. V hlavní roli prezident republiky.

Pomůže přátelům

Podnikatel Pavel Pásek už toho pro Jirku udělal dost a vždy ho podpořil. A Pomeje by mu to jistě rád oplatil. Třeba by z něj udělal ministra financí. Z dávné lásky Ivety Bartošové by zase mohla být ministryně práce a z režiséra Zdeňka Trošky ministr kultury.

Z Hradu do chatky

Coby prezident by Jiří Pomeje nebydlel na Hradě. V minulosti se totiž dostatečně předvedl jako lesní muž, kterému stačí dřevěná chatka na břehu Sázavy, pramice a kadibudka! Otázkou je, co na to řeknou státní návštěvy.

Novoroční projev mění čas

Pryč by byly ty časy, kdy se vysílaly novoroční projevy v poledne. Pomeje má nejvíc sexy hlas v českém éteru hlavně v noci. K národu proto možná jednou promluví přesně o půlnoci.

Pryč se zlatem

Na co jsou zlato a drahé kamení? V případě Jirkova zvolení by všichni místo prstenů nosili sedmikrásky. Veškeré zlato by se roztavilo, ovšem namísto díry v rozpočtu by se s ním lepilo natáčení obou dílů Andělské tváře.

Auto za koně

K čemu je vládní limuzína pro prezidenta Pomejeho? On sám by si jistě vystačil s bílou klisnou, na které přijel na svatbu s Ivetou Bartošovou.

Rozhovor: Proč jsem řekl, že do toho půjdu?

Jiří Pomeje se zařadil mezi možné kandidáty na příštího prezidenta. V rozhovoru pro Blesk vysvětlil, co jej k tomu vedlo. Nechal jste se slyšet, že pokud seženete dostatečnou podporu, budete kandidovat.

Myslel jste to vážně?

„Fanoušci a posluchači mé show mě stále bombardovali, abych to zkusil. Že prý jsem chlap, který si sám prošel všema s*ačkama, který může člověk prožít.“

Sám jste o kandidatuře neuvažoval?

„Ne, vůbec. Je to nesmysl, že by nějakej Pomeje kandidoval na prezidenta, protože jsou tam jiní, chytří kandidáti.“ Momentálně jste ale svolil… „Bránil jsem se tomu, ale nakonec byl ten tlak tak velký, že jsem řekl: Tak jo. Řekl jsem to ale s velkou mírou nadsázky. Nepočítám totiž s tím, že se podaří nasbírat padesát tisíc podpisů.“

A když ano?

„Tak bych o tom musel vážně uvažovat. Byla by to známka toho, že lidi chtějí za prezidenta obyčejného člověka, který zná a poslouchá jejich problémy.“

Co byste jim nabídl?

„Musel bych mít jasnou koncepci, co bych chtěl… Opravdu si ale myslíte, že jsem takový blázen, abych kandidoval na prezidenta? Vždyť já jsem soudnej! Uvažovat o tom, s čím bych na Hrad šel, je v tuto chvíli nesmysl a musím se tomu smát."

Fotogalerie
7 fotografií