Jana Brejchová - Lásku ukončila nevěra

Se svou první ženou, herečkou Janou Brejchovou (72), se Miloš Forman seznámil v roce 1957 při natáčení filmu Štěňata. Když Jana opustila přísné rodiče a nastěhovala se do podnájmu, Miloš za ní lezl tajně oknem. Brzy prohlásil, že na tohle nemá nervy, a požádal herečku o ruku. Vzali se v roce 1958. Forman ale trávil hodně času prací v divadle. Jednou podlehl příležitosti a byl tam Janě nevěrný s baletkou. Brejchová se za to vrhla do vztahu s Němcem Ulrichem Theinem. Posléze požádala o rozvod.

Věra Křesadlová - Kráska z konkurzu

Zatímco Jana Brejchová si užívala své druhé manželství s Ulrichem (vydrželi spolu jen rok), Forman se dal dohromady se zpěvačkou Věrou Křesadlovou (67). Seznámili se při natáčení filmu Konkurs v Semaforu a když po čase Věra otěhotněla, Miloš Forman si ji v roce 1964 vzal. Má s ní dva syny – Petra a Matěje (47). Ti se v dětství proslavili jako dvojčata ve filmech o rodině Homolkových. U toho však Forman nebyl, neboť už žil za oceánem. Miloš a Věra se ale oficiálně rozvedli až o pětatřicet let později.

Martina Formanová - Přišla a zůstala

V roce 1995 vstoupila do Formanova života Martina Zbořilová (45), studentka filmové vědy a někdejší přítelkyně Karla Gotta. Podnikavá dívka si Formana našla v ročence Kdo je kdo a odvážně ho navštívila... Zprvu známost s Martinou vypadala jako pouhý flirt. V době natáčení Formanova filmu Lid versus Larry Flynt však milenci spojili domácnosti a o tři roky později, v roce 1998, se jim narodila dvojčata Andy a Jim. Kvůli Martině se Forman konečně i rozvedl s Věrou. Dnes se tato dvojice jeví jako nerozborný pár.

Fotogalerie
4 fotografie