Herečce a moderátorce zemřela maminka na rakovinu prsu před dvaadvaceti lety. „Strašně mi chybí. Za dost věcí bych se jí dnes ráda omluvila, ale už není šance,“ přiznala Mahulena. Bočanová se vždy svojí maminkou chlubila. Vzhledem byla přirovnávána k hvězdě stříbrného plátna Sophii Loren a živila se jako modelka a krasobruslařka. Díky tomu vedla Mahulenu už od útlého dětství k pohybu a umění.

K jejím stinným stránkám patřilo bohémství. Občas se stávalo, že dceři nestihla namazat chleba do školy nebo někdy uvařit teplý oběd. „Byla silná osobnost a vždycky jsme se spolu dokázaly hodně nasmát,“ vzpomíná Mahulena.

Ale ne vždy byl vztah matky s dcerou tak harmonický. V sedmnácti letech máma Mahulenu vyhodila z bytu. „Ze třetího patra mi vyházela veškeré mé propriety, a tak jsem šla,“ svěřila Bočanová.

O pár let později přišel zlom v podobě zákeřné nemoci a v tu chvíli jako by žádné neshody nikdy neexistovaly. Rakovina prsu otřásla celou rodinou. „Ona se tak strašně bála doktorů, nechtěla chodit na kontroly, a když přišla, bylo už pozdě. Proto se já dnes snažím být alespoň trochu prospěšná v osvětě rakoviny prsu,“ vysvětluje Bočanová. O matku přišla krátce před první svatbou s Martinem Svobodou. V těžkých chvílích jí byl oporou tatínek a její o dva roky starší sestra.

Před více než rokem, po rozchodu s manželem Viktorem Mrázem, stihla Bočanovou stejná rána osudu. Zemřel jí tatínek, architekt Jan Bočan (†73). „To bylo v době, kdy jsem myslela, že mě svalí i zafoukání větru. Nebyli rodiče, nebyl Viktor… Najednou jsem neměla nikoho. A ten pocit, že nemáte kam přiběhnout, za kým jít, je peklo,“ uzavřela.

Fotogalerie
10 fotografií