Borec, který na šampionátu v Itálii vstřelil pět gólů, začal mít potíže se zákonem v dubnu 2005. Tehdy na něho Obvodní soud pro Prahu 4 uvalil exekuci.

Téměř o sedm let později exekutoři navštívili byt, kde vykazoval bydliště, a zabavili mu plazmovou televizi, DVD přehrávač a rádio s přehrávačem. To vše v celkové hodnotě směšných 5100 korun – včera se toto "exkluzivní" zboží v Blučině dražilo.

Nezbylo mu nic? Slávu a peníze vystřídaly problémy se zákonem

Otázka je, zda fotbalista, jenž prý během pětiletého angažmá v Itálii vydělával milion korun měsíčně, na dluhy nemá, nebo je jen nechce platit. „Exekutor se snaží vymáhat celou pohledávku, ale pokud nemá jiný majetek, nemůže prodávat něco, co povinný (v tomto případě Skuhravý) nemá,“ zdůvodnil zabavení jen tří věcí Jan Zdražílek, exekutorský kandidát soudního exekutora úřadu Brno-město.

Legendární fotbalista, který žije v italském Janově a trénuje tam mladé naděje, se v Česku moc neukazuje. V nepříjemných záležitostech ho zastupuje otec Josef Skuhravý. „Soudní exekutor může majetek dohledávat všude, kde má povinný majetek umístěn. Samozřejmě ale jen na území České republiky,“ dodal Zdražílek z exekučního úřadu. Penzion Bomber v Přerově nad Labem dřív provozoval s tátou. Teď patří jen otci, takže není z čeho brát.

„Byl zvyklý žít na vysoké noze, vydělával miliony, ale pak padl na hubu,“ řekl Blesku kamarád Skuhravého. „Tenhle dluh bude asi za některé z aut, které si Tomáš pořídil v podstatě na svůj ksicht. Dřív to šlo spolehlivě, byl známý a měli ho za boháče, nemusel prokazovat příjmy a dostal, na co si ukázal. Zvykl si to využívat, teď se mu to vrací. Nedivil bych se, kdyby měl dluhů víc,“ dodal zdroj Blesku.

Skuhravý se k případu nevyjádřil. Nezvedal telefon a na SMS zprávy neodpovídal.

Je krok od kriminálu!

Krátí se přitom čas, kdy se Tomáš Skuhravý dozví, jestli ho policie obžaluje z kriminálního činu! Bývalý reprezentant se údajně zapojil do kšeftů s kradenými luxusními auty, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi. Jak to dopadne, se dozví už v pátek.

A čím se Skuhravý provinil? Prý si půjčil luxusní mercedes za dva miliony korun a už ho nevrátil. Přenechal ho kamarádovi, jenž změnil údaje v technickém průkazu a prodal ho. Legendární fotbalista se k činu při výslechu 2. srpna 2011 podle serveru kladenskelisty.cz přiznal. Skuhravý tak figuruje mezi šesticí lidí, kteří kradli nebo nelegálně obchodovali s drahými vozy a způsobili škodu za více než 40 milionů korun.

Janov je jeho domov

I když má trvalé bydliště v Praze, do Čech jezdí výjimečně. „V Itálii komentuju televizní přenosy a v Janově jsem založil fotbalovou akademii,“ řekl Blesku Skuhravý. Před dvěma lety se rozvedl s manželkou Radkou, s níž má dcery Michaelu (24) a Federicu (17) – žijí v Praze. „Partnerku mám, ale víc neprozradím,“ tají legenda.

Fotogalerie
4 fotografie