2007: Sblížili je zlomeniny

Vdova po hudebním skladateli Karlu Svobodovi (†68) přišla do firmy svého budoucího muže pro nábytek. Ještě totiž netušila, co z dědictví po zesnulém manželovi jí připadne. S Patrikem Vendulu sblížilo hlavně to, že měli oba ve stejné době zlomené nohy. Po dvou měsících se kamarádství změnilo ve vztah a Auš se ke Svobodové nastěhoval.

Prosinec 2007: Vendulu Svobodovou a Patrika Auše sblížily zdravotní problémy
Autor: Archiv Blesku

2008: Podivná autonehoda

Došlo k autonehodě, ze které naštěstí Svobodová vyvázla jen se zlomenou nohou. Podle svědků události řídil Auš, který byl pod vlivem alkoholu. To ale oba popírali a tvrdili, že za volantem seděl jejich společný kamarád.

Červenec 2009: Romantika u moře

Patrik Auš na dovolené v italském Portofinu nečekaně požádal Vendulu o ruku. Napřed jí chtěl zásnubní prstýnek schovat do dortu, pak jí ho ale »vrazil« rovnou u večeře.

Září 2009: Utajená svatba

Svatba Svobodové s Aušem na zřícenině hradu Buben u Plzně byla hodně civilní a utajená. Na obřad nevěsta nepozvala ani vlastní matku. Předmanželskou smlouvu Vendula odmítla.

Listopad 2009: Touha po dítěti

Manželé Aušovi odjeli na romantické líbánky na Maledivy. Vendula Auš Svobodová doufá, že se svým mužem brzy otěhotní a Jakub bude mít sourozence. Nedaří se.

Vendula Svobodová s manželem Patrikem Aušem a synem Kubíkem
Autor: Tomáš Vrbenský

Prosinec 2009: Společné Vánoce

Svobodová tráví první společné Vánoce s Aušem jako manželem u jeho rodičů. Syn Jakub se seznamuje s nevlastním dědečkem a babičkou.

Únor 2010: Sen se rozplynul

Vendula Svobodová stále častěji mluví o vytouženém potomkovi. Otěhotnět s manželem se jí ale pořád nedaří, sen o velké rodině se rozplývá.

Leden 2011: Poprvé na Karlově hrobě

Svobodová bere poprvé svého syna na hrob jeho otce Karla Svobody. Na otázku dítěte: Kdo tady leží? odpovídá Vendula synovi stručně: „Nech toho!“

801960:gallery:true:true

Duben 2011: Jak říct pravdu

Syn Jakub si pořád myslí, že jeho otcem je Patrik Auš. Svobodová za pomoci psychologa hledá způsob, jak synovi oznámit, kdo je jeho pravým tátou.

Prosinec 2011: Táta je Karel

Vendula konečně našla způsob, jak synovi Jakubovi říct o jeho slavném otci a zesnulé sestře Kláře (†5). Ulevilo se jí. Jakub stejně zbožňuje Patrika.

Leden 2012: Krize ve vztahu

Patrik Auš se odstěhoval do hotelu, mluví se o krizi v rodině. Ani jeden z manželů se ale nechce rozvádět. Vendula bydlí dál v Aušově domě a Patrik za ní a Jakubem jezdí.

Fotogalerie
8 fotografií