Fakt, že se manželé na veřejnosti objevili společně mnohé překvapil. Už víc jak půl roku totiž Vendula na společenské akce chodila sama nebo se synem Jakubem. "Bydlíme v Říčanech, tak jsme se na nový obchoďák přišli podívat," tvrdila Vendula. Od té doby se pár už ve společnosti ruku v ruce neobjevil.

Začátkem prosince odletěl Patrik sám do Indonésie, kde vybíral nábytek pro svůj obchod v Říčanech. Původně se měl do Vánoc vrátit, ale bohužel se tak nestalo. A tak Vendula pár dní před Štědrým dnem odjela se synem Jakubem do Špindlerova Mlýna, kde s přáteli lyžovali a užívali si horského klidu.

"Patrik by se měl do Štědrého dne vrátit, ale kmá nějaké problémy s odletem, tak uvidíme," doufala ve společné rozbalování dárků Vendula. Bohužel marně.

Vánoční svátky strávila Vendula sama se synem, s nímž sama 30. prosince odletěla na dovolenou do Egypta. Manželé se sice před odletem potkali, ale nový rok přivítali každý zvlášť.

Když se Svobodová se synem 7. ledna vrátila do Patrikova říčanského domu, kde společně žili, našla prázdný byt. Patrik byl i s několika kousky oblečení vystěhovaný. Azyl našel v nedalekém hotelu, kde si za 700 korun na noc pronajal pokoj.

Co jsou možné příčiny jejich odloučení?

Nevěra

Už delší dobu se v kuloárech šuškalo, že Patrik je své ženě nevěrný. Že volný čas raději tráví s kamarády v barech nebo s cizími ženami. Ale nic z toho se nepotvrdilo.

Odcizení

Je možné, že manželům došel dech a v manželství se začali nudit. Leckdy se stává, že z manželů se stanou víc kamarádi než milenci. I když dva roky je příliš krátká doba na to, aby vášeň vyprchala.

Posedlost dítětem

Vendula se netajila tím, že moc touží po dalším dítěti a je ochotna pro to cokoliv udělat. Dokonce docházela na hormonální léčbu, ale otěhotnět se jí zatím nepodařilo. Je možné, že Patrik se na druhé dítě necítil. Má tak silný vztah s Jakubem, že se dalšího dítěte bál.

Syndrom dominantní ženy

Vendula je silná osobnost, která často myslí a jedná jako chlap. Ustát tenhle kalibr bylo těžké pro stárnoucího Karla Svobodu natož pro o šest let mladšího Patrika.

Fotogalerie
5 fotografií