Podle mluvčí Národního divadla v Brně Šárky Motalové se nepodařilo sladit čas Müllerova vystoupení s legendární kapelou Alphaville. Ta měla stejně jako slovenský interpret hrát až dvě hodiny po půlnoci.

Navíc Müllerův zdravotní stav není nejlepší, protože pořadatelé městského reprezentačního Plesu před oponou naznačili, že by vystoupení v nočních hodinách nemusel fyzicky zvládnout.

Ples před oponou začal protestem

První bál plesové sezóny v jihomoravské metropoli přitom začal protestem asi stovky lidí. Ti ironicky rozdávali přicházejícím prominentům v čele s primátorem Romanem Onderkou chléb se solí. První radní si chléb vzal, ale na protesty proti kulturní politice města nereagoval.

„Reprezentační ples města Brna je hrazen výhradně ze vstupného a ze sponzorských  příspěvků. Brněnské Národní divadlo Brno se na této akci finančně nepodílí,“ znělo vyjádření ředitele divadla Daniela Dvořáka.

Boháči byli k postiženým dětem štědří

Demonstrantům pak boháči na plese tak trochu vytřeli zrak, když se při dobročinné aukci ve prospěch postižených dětí z ústavu na Kociánce nechali vyhecovat Markem Ebenem a primátorem a na šeku se z původních 486 tisíc objevil rovný milion korun.

Štědrost hostů, mezi nimiž nechyběla ani hvězda seriálu Vyprávěj Andrea Kerestešová, ocenila i zpěvačka Dara Rolins. Ta na svůj krátký koncert musela kvůli protahující se aukci čekat 40 minut oproti původnímu času v programu.

A po ní to ještě nad ránem pořádně rozjeli i veteráni z legendární kapely Alphaville, kteří zazpívali i svůj hit Forever Young.

Fotogalerie
10 fotografií