Hana Zagorová: Léčba leukémie

Průkaz Svazu léčitelů českých má doma zpěvačka Hana Zagorová (65): „Získala jsem ho před lety, když jsem se začala zajímat o různé léčitelské směry kvůli té své leukemii.“ O léčitelích říká: „Poznala jsem jich nepočítaně, ale kromě transfuzí mi dlouho nepomáhalo nic. Až jednou mi pomohly bylinky, které mi poradil pan Likovský.

Michaela Maurerová: Nemohla mít miminko

Herečka Michaela Maurerová (32) nemohla dlouho otěhotnět. „Chodila jsem k léčitelům, navštěvovala lidi, kteří umí pracovat s energiemi, zkoušela jsem lymfatické masáže, cvičila podle Ludmily Mojžíšové – zkrátka, nevynechala jsem snad nic, co existuje. Já na tyhle věci hodně věřím,“ řekla Blesku. „Nakonec se nám to spolu s umělým oplodněním skutečně podařilo,“ dodala. Má doma dvojčata a její rodinné štěstí je konečně úplné.

Petr Janda: Problémy s kouřením

Ukrajinský léčitel Rostislav Prokopjuk odnaučil kouřit Jiřinu Bohdalovou. To motivovalo kuřáka z Olympicu Petra Jandu (69). „Řekl jsem si, že to dokážu taky,“ vzpomíná Janda.

Gábina Partyšová: Oslabená imunita

Moderátorka Gábina Partyšová (33) nemohla dlouho otěhotnět, a tak zkoušela kdejaké metody. „Při běžné prohlídce mi lékaři zjistili změny na děložním čípku, naštěstí šlo ještě o předrakovinové stadium, takže léčba byla úspěšná. Měla jsem ale strašně oslabenou imunitu,“ přiznala Blesku moderátorka, které v celkovém uzdravení výrazně pomohly bylinkové čaje od léčitele. Teď už zase žije showbyznysem, moderuje akce a zpívá.

Jitka Zelenková: Nemohla zpívat

Jitku Zelenkovou (61) léčil František Tugendlieb. „Seznámila jsem se s ním v Bratislavě, kde dlouho žil. Byl to vynikající léčitel a především člověk. Byl to právě on, kdo jako první přišel s výbornou metodou rozezpívávání popových zpěváků. Jeho rady dokonce převzala i Lída Nopová, která vyučuje na konzervatoři a ke které dochází řada zpěváků,“ říká Zelenková.

Miluše Bittnerová: Věří v reiki

V energie věří i herečka Miluše Bittnerová (35). „Myslím, že může pomoci opravdu cokoliv, pokud tomu člověk věří. Já s léčiteli nemám osobní zkušenost, ale určitě věřím na sílu kamenů. Něco na nich musí být, jinak by s tím lidstvo nepracovalo už tisíce let. Hodně zajímavé mi přijde také reiki. Co se týče alternativy, doufám, že už se v našem státě konečně začne řešit marihuana,“ svěřila Blesku.

Fotogalerie
7 fotografií