Jestli vám namaskovaný tučňák alespoň vzdáleně připomínal herce a moderátora Jana Krause, uhodli jste. Jeho bývalá manželka Jana Krausová si myslela, že jde o Milana Knížáka. "Tohle že je můj manžel? Tak to jsem nečekala, fakt jsem si myslela, že se jedná o Milana Knížáka," divila se Krausová.

Tvůrci kalendáře Proměny 2012 nadace Archa Chantall Poullain se svěřili, že focení nebylo vůbec jednoduché: "Nejdřív jsme museli sehnat šlapadlo v podobě bílé labutě a když jsme pak obvolávali firmy, že bychom to šlapadlo potřebovali odvést do blázince do Bohnic, všichni nám zavěšovali." Nakonec se však zadařilo a focení proběhlo, i když namaskovat Krause trvalo několik hodin.

"Někteří pacienti, když spatřili pana Krause jako tučňáka na labuti, si v tu chvíli museli myslet, že jsou schizofrenní," řekli tvůrci kalendáře, jehož částka z prodeje putuje na nadaci Chantall Poullain.

Vydražily se tři obrazy

Na slavnostním křtu, který proběhl v Bílkově 13, se objevili herci Tomáš Hanák a Viktor Preiss, kteří zastupovali dvě postavy z kalendáře, a to kapitána Spocka a filmovou Tootsie. Závěrem večera pak proběhla dražba tří obrazů.

Největší úspěch a nejvíce peněz se vybralo za fotografii Chantall Poullain, která se proměnila ve Střihorukého Edwarda. Majitel za něj neváhal zaplatit 420 tisíc korun! Viktor Preiss jako Tootsie se vydražil za 255 tisíc, Bolek Polívka jako Nosferatu za 220 tisíc korun. Všechny peníze putovaly na nadaci Poullain Archa Chantal. Peníze tak pomůžou dětem, které se s vážnými nemocemi léčí v nemocnicích.

Fotogalerie
24 fotografií