Tématem letošního kalendáře PROMĚNY, který již potřetí vznikl pro Nadaci Archa Chantal, jsou slavné filmové postavy. A samozřejmě těmi nejvděčnějšími jsou různá monstra a padouši.

„Nenechali jsme se nijak svázat tím, že děláme kalendář pro nadaci. Nechceme dělat jen roztomilé obrázky. Navíc filmová monstra jsme proložili kladnými hrdiny. Vedle upíra Nosferatu, Frankensteina nebo Jokera a Tučňáka z Batmana najdete v kalendáři i Indiana Jonese, inspektora Clouseau z Růžového pantera, Tootsie nebo Jamese Bonda,“ přibližují postavy z kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa a dodávají: „A, upřímně, ti padouši a monstra mají stejný počet fanoušků, jako ti klaďasové.“

Upír z Nosferatu v podání Bolka Polívka
Autor: © 2011 Petr Kurečka a Marek Škarpa, kalendář PROMĚNY 2012

Šarmantní herečka, která si zahrála královnu

A právě Chantal Poullain, která se v kalendáři PROMĚNY 2012 jako jediná žena ocitla mezi jedenácti muži se zhostila dalšího z „něžných monster“, jak je autoři nazývají.

„Chantal si dlouho nemohla vybrat postavu. Docela jsme si s tím lámali hlavu. Nechtěli jsme z ní dělat prvoplánového chlapa. A pak jsme si oba vzpomněli na náš oblíbený film Střihoruký Edward a bylo rozhodnuto.“

A jak Chantal postavu přijala? „Miluji tu postavu, je to nádherný film, takový smutný, ne strašidelný. Navíc je tam krásná maska a kostým. Moc jsme se na svoji proměnu těšila.“ Příprava na focení trvala opět více jak dvě hodiny. Složitá maska i paruka, na míru šitý kostým.

Samotné focení probíhalo v areálu Pražského Hradu za přísného dohledu Vojenské policie. „Když si Chantal nasadila ty hrozivě vypadající „střihoruké“ nůžky, které jsme nechali na míru vyrobit, seběhli se turisté a tak jsme nakonec nebyli jediní, kdo v zahradách fotografovali. Navíc to byl poslední hezký den listopadu. Měli jsme zkrátka štěstí,“ doplňují Petr Kurečka a Marek Škarpa.

Fotogalerie
4 fotografie