Nemoc, která Táňu přepadla, byla virového původu. "Nejdřív to vypadalo na obyčejnou virózu. Každý večer jsem hrála Zkrocení zlé ženy a pak jsme se s představením vydali do Brna a do Ostravy. V Brně mi začalo být špatně a šla jsem k lékaři. No a když jsme dorazili do Ostravy, byla jsem na tom hůř a nakonec jsem se nemohla ani hýbat. Jela jsem do nemocnice, kde si mě nechali," popisuje Vilhelmová v rozhovoru pro magazín Ona Dnes.

Nemoc Táňu v létě na dva měsíce upoutala na lůžko a dodnes nehraje a snaží se z nemoci vzpamatovat. Jak sama říká, oceňuje, že se díky nemoci mohla konečně zastavit. "Od šestnácti let jsem stále pracovala a dlouho jsem toužila se zastavit, ale nedokázala jsem to udělat," svěřila se Táňa. A tak to nemoc udělala za ni.

O syny Františka (6) a Cyrila (3) se v době nemoci staral jejich otec Pavel Čechák, se kterým se Vilhelmová letos rozešla, nebo některá z babiček. Sama Táňa by to nezvládla. "Byla jsem unavená tak, že jsem nedokázala ani ukrojit chleba," popisuje.

Nepříjemný zážitek ji přiměl přemýšlet o tom, jak asi podobnou situaci zvládají ženy, které nemají takovou podporu rodiny, jako ona. Lékařka jí popsala, že některé ženy dokonce po zánětu mozkových blan zůstanou doživotně ochrnuté. A tak se Táňa rozhodla, že část výtěžku vánočního charitativního bazaru, který tradičně pořádá s Aňou Geislerovou, věnuje právě na pomoc těmto případům.

Fotogalerie
7 fotografií