I přesto, že po jeho semifinálovém vystoupení vyšla najevo pravda o tom, že Atai nesoutěží poprvé, neměli s tím diváci problém. Atai rozhodně není žádným nováčkem v talentové soutěži. A jeho čísla jsou pečlivě nacvičená. Atai totiž vystupoval v ukrajinské verzi talentové soutěže.

Dojemný příběh a kamufláž na diváky

Dojemný příběh, jak ho jeho kamarád našel na ulici tancovat a přihlásil ho do Talentu, je tedy jedna velká lež. "Vše bylo dopředu domluvené," napsal do redakce dobře informovaný zdroj ze zákulisí talentové soutěže. "Z větší části vděčí Atai za výhru televizi Prima a televizi JOJ, protože to není ve skutečnosti, tak jak to obě média prezentují. Televize si ho totiž vybrala na základě výkonů na Ukrajině a pozvala do našich krajin na castingy a zamaskovali to, tak šikovně, že na nás zahráli dojemný příběh kamaráda, který ho viděl tančit na ulici a proto mu doporučil se soutěže zúčastnit.

Televize si Ataiem a jinými zahraničními účastníky chtěla zvednout sledovanost - a to se jim povedlo. Atai a ostatní zainteresovaní lidé museli podepsat smlouvu, že to neprozradí, jinak jim hrozí velmi tučné pokuty," dodal zdroj ze zákulisí Talentu.

Prima: Vše je v pořádku

Tuto informaci ani TV Prima nepopírá. "Ano, Ataie Omurzakova jsme do soutěže pozvali. Ale o tom, že vyhrál, rozhodly hlasy diváků. Navíc v pravidlech soutěže není uvedeno, že by Česko Slovensko má Talent měl vyhrát pouze Čech nebo Slovák a ne cizinec. Vše je tedy v naprostém pořádku," sdělil Blesk.cz koordinátor soutěže Marek Winkler.

I když se tento fakt mohli čtenáři Blesku dozvědět ještě před finále soutěže, nijak je to dle hlasování neovlivnilo. A veskrze pozitivní ohlasy jsou i v diskuzi pod článkem s naší anketou, jestli jsou Češi pro nebo proti tomu, že vyhrál cizinec.

Fotogalerie
5 fotografií

Vybrali jsme některé vaše příspěvky

cherrycola: "Vyhrál po zásluze, je nejlepší. Je to talent od boha a muselo ho to stát navíc spoustu práce, aby se tohle naučil. Moc mu to přeju. A že je cizinec? To je v pořádku. Pravidla soutěže to umožňují a v zahraničí bude reprezentovat především sám sebe, o tom ta soutěž je. A já mu to od srdíčka upřímně přeju. Dlouho jsem neviděla nic tak pěkného.

drakoska11: "Ten kluk je fakt super... a jestli je Čech a nebo ne, to není důležitý. Důležitý je, že umí."

takyjsemalkoholik: "Je vidět, že to s tím naším Českým a Slovenským národem není až tak špatný, když lidé dokázali ocenit opravdovej talent, kterej si to zasloužil. (Atai Omurzakov)

honza666: "Přesně tak, pravidla soutěže to umožňují, takže vyhrál ten co se nejvíce líbil a tak to mělo být."

nico: "Šikovný kluk, ten Atai, bez diskuze, jen nějak nerozumím tomu, jak bude v L.A. reprezentovat Česko a Slovensko, tam už o nás nepadne ani slovo, nakonec proč taky, tam už bude za sebe prezentovat svoji vlast."

tini: "Není třeba se rozčilovat - pokud chlapec splnil kritéria přijetí do soutěže, proč by nevyhrál, i když neumí česky? Pokud vím, tak také není podmínkou perfektní angličtina všech, když je angažmá v Las Vegas."

aronak: "Mně na tom vadí to, že naši republiku nebude reprezentovat ani Čech ani Slovák, ale cizinec, který ani česky nebo slovensky neumí mluvit. V této situaci by bylo nejvhodnější, kdyby naše obě republiky se finále této soutěže nezúčastnily."

pesanglicky: "Jak to může vyhrát cizinec, který nežije v ČR ..neumí ani slovo česky,že ?? A byla to soutěž ČESKO-SLOVENSKO MÁ TALENT!!!! To rovnou takové soutěže nedělejte!!"

paila: "Souhlas, ani já tyhle soutěže nesleduju. Mě sice nevadí, že je to cizinec, ale vadí mi, že je to cizinec, co neumí ani trochu česky a nebydlí trvale na území ČR anebo SK. Je to fraška, proč se soutěž jmenuje Česko - Slovensko hledá talent a ne jen Hledá se talent???