Jaro se hledání talentů věnoval od roku 1994, kdy pracoval pro EMI Monitor jako skladník. „Objevil jsem první kapely, jež byly později schopné vydávat hudbu,“ píše v knize. Pak pracoval na pozici šéfa Warner Music a nakonec skončil v Markíze. Právě tahle práce se mu stala osudnou. Válčil totiž s Adrianem Sarbu, prezidentem CME, která Markízu vlastní. „Měli jsme delší spor. Pak začal postupně přicházet exodus nejlepších televizních tvůrců jak z Novy, tak i z Markízy a já věděl, že zůstat v této organizaci by bylo nemožné,“ prozradil Slávik.

Jara přirovnali ke klaunovi

Po pěti měsících práce v televizi se ocitl na ulici. „Myslím, že bych si těžko našel zaměstnání. Pro mediální svět byl můj krátký pobyt v televizi signálem mé neschopnosti. Sarbu se navíc pokoušel zpochybnit moji kariéru. Pokud se dobře pamatuji, mému nadřízenému řekl, že nejsem manažer, ale obyčejný klaun, jehož kariéra je vymyšlená a nedokazatelná. Podobnými praktikami se pokusil zabránit, aby se z bývalého ředitele TV Nova Dvořáka stal ředitel ČT,“ šokoval porotce.

Jaro si prý po vyhazovu neuměl představit, co bude dělat. A pak přišla nabídka do talentové show. „Ještě jsem smrděl od grilované klobásy, když jsem to přijal. Byl jsem unavený, zničený a měl jsem 20 kilo nadváhy,“ přiznal porotce.

Fotogalerie
5 fotografií