"Jaké jste znamení," zeptal se mě Robert, ještě než jsem se stačila nadechnout a položit mu první otázku. "Býk," říkám a vlasatý muzikant mi s potutelným úsměvem odpovídá: "Pěkné, já jsem ryby, takže první setkání býka s rybou, zajímavé, tak pojďme na to."

Tak takhle začal můj první rozhovor s frontmanem oživlé kapely Wanastowi Vjecy Robertem Kodymem, která vydala svou novou desku Letíme na Venuši. Ano, s tím vlasatým a hlavně zatraceně sexy muzikantem, jehož kultovní balady - Sbírka zvadlejch růží, Nahá nebo rockové nářezy Křídla, Andělé, Bedna od whiskey, vždy na maximum duněly na divokých mejdanech v již zavřeném baru Mušketýři.

Kodym všechny šokuje svou vstřícností a hlavně ochotou bavit se i o něčem jiném, než o nové desce a hraní. A tak jsme se dozvěděli, jak se Robertovi žije jako hradnímu pánovi, v jakém stavu je zámek Bečváry, který v roce 1995 koupil a celý společně s otcem zrekonstruoval, a co mu v životě dělá radost. Jako jediným Robert prozradil, že si na jeho popud zámek koupil i jeho bratr. "Takže teď už máme dva zámky, jsme taková novodobá šlechta," smál se Kodym.

Fotogalerie
5 fotografií