"Maminka vždy kupovala jen to nejnutnější. Maso jsme často neměli, bylo drahé. A oblečení jsem nosil po bratrovi, "vzpomíná na těžké dětství Atai. A tak není divu, že tolik touží v Talentu vyhrát a odnést si pohádkovou výhru 100 tisíc eur.

Rodina tanečníka Ataia z Kyrgyzstánu zápasila už od jeho narození s vážnými finančními problémy. Každý den byl pro ně bojem o přežití. "Maminka často v koutě plakávala, abychom to s bratrem neviděli. Nikdo nám nepomohl, neměli jsme vůbec nic," říká smutným hlasem tanečník. Ten si ještě dodnes pamatuje, jak zvažovala každý výdaj.

"Vždy pozorně vybírala potraviny a kupovala jen to nejnutnější. Když byly levné brambory, tak jsme jedli brambory. Když byla levná rýže, tak zas rýži. Maso jsme často nemívali, bylo drahé, "popisuje špatnou finanční situaci Atai. Rodina dostávala necelé 4 tisíce na měsíc (140 eur).

Rodinu živí tancem

Podle nadaného Ataia na běžné radosti, které patří k dětskému životu, musel spolu s bratrem zapomenout. "Sladkosti jsme téměř nejídávali. Nemohli jsme si je dovolit. A oblečení jsem většinou nosil po bratrovi. I když byla na džínách díra, maminka ji záplatované, aby vypadaly jako nové, " vzpomíná Atai.

Ani Vánoce neprožívali tak, jako v mnoha rodinách bývá zvykem: "Dostávali jsme zejména oblečení, které jsme potřebovali." Zatímco Ataiovi vrstevníci si užívali bezstarostné roky, on se snažil rodině pomoci a přivydělával si na brigádách v nočním klubu. Ani takto vydělané peníze však na průměrný život nestačily a tak začal tancovat.

"Před zrcadlem jsem sledoval pohyby rukou a nohou. Nikdy jsem neměl tanečního trenéra," tvrdí Omurzakov. V kyrgyzské talentové show Minuta slávy skončil druhý a hned i vydělával na vystoupeních. Za první honorář koupil mámě stříbrné náušnice a přívěšek s řetízkem. Nyní Atai bojuje o výhru 100 000 eur. Pokud by prý vyhrál, peníze poputují do rodinné kasy.