Hynek přišel kvůli rakovině už o oba rodiče a teď ho kvůli této děsivé nemoci postihla ještě větší rána. Zemřela žena, s níž prožil jedenáct let. Zůstal sám na vymodlené dítě, na celou domácnost, na další život. Ještě před pár týdny přitom bylo všechno jinak!

„Zuzana byla moc šťastná, jezdila s kočárkem, konečně se dočkala a byla mámou,“ zavzpomínala s dojetím jedna ze sousedek. „Měla velkou radost. Vždycky, když jsme se potkaly, povídaly jsme si o tom, co je nového. Myslím, že se měla víc šetřit, nabrala si toho moc. Práci, tedy to natáčení v televizi a ještě domácnost. Vyčerpávalo ji to,“ míní smutně starší žena.

Vdovec se doma zabarikádoval

Prvorepubliková vila, kde Hynek se Zuzanou společně žili a v níž je ještě několik dalších partají, vypadá z ulice posmutněle. Okna zavřená, žádné veselé záclonky, žádné pestrobarevné muškáty v truhlících. Na zvonění zvonku u branky nikdo neodpovídá. Dál panuje ponuré ticho. Také sousedé z vedlejší ulice mají obavy. Vědí, že je toho na mladého vdovce mnoho. Přemoci žal ze ztráty milované ženy, postarat se o dítě a začít dál fungovat...

Obavy mají také lidé v Hynkově firmě, která sídlí v nedalekých Strašnicích. Tam se totiž šéf od pátku rovněž neobjevil. „O panu Dřízhalovi nevíme ode dne, kdy jeho paní zemřela,“ řekli smutně kolegové z firmy.

Fotogalerie
7 fotografií