Je smutné, že v době, kdy scénu točila, neměla Zuzana ani ponětí o tom, že za pár týdnů opět těžce onemocní. Rakovina lymfatických uzlin udeřila již počtvrté a bohužel naposledy.

"Zuzana vždy věřila, že svou nemoc překonala. Proto se naplno věnovala své rodině a práci," tvrdí blízký přítel Dřízhalové, která v pátek 16. září ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze podlehla rakovině, s níž bojovala od svých sedmnácti let. Zuzana se s nemocí třikrát úspěšně poprala, bohužel počtvrté byl její průběh tak agresivní a rychlý, že Dřízhalová boj prohrála.

Náhlá smrt těžce zasáhla hereččina manžela, herce a scénografa Hynka Dřízhala, s nímž před půl rokem adoptovali miminko, nejbližší a samozřejmě její kolegy z herecké branže.

Režisérka Jana Rezková, která se Zuzanou obrazy v Ordinaci natáčela říká: "Zuzana odvedla profesionální výkon, jak všichni byli u ní zvyklí i na Ordinaci. Věděli jsme, že je nemocná, ale nikdo by nic nepoznal."

"Zuzka byla mezi staršími spolužáky na DAMU. Je mi to celé velice líto, přeji celé rodině hodně síly," dodala herečka Miluše Bittnerová.

Fotogalerie
7 fotografií