"Tak nám to zase všechno začíná," usmívá se Brzobohatý, který téměř čtyřicet let s Bohdalovou nestál před kamerou. Jedním z důvodů byl i rozpad jejich dvanáctiletého manželství. Brzobohatý v roce 1980 V Tatrách při natáčení filmu Noční jezdci potkal uhrančivou Hanu Gregorovou a se vztahem s Jiřinou byl konec.

Bohdalová se s tím dlouhá léta nedokázala smířit a exmanželovi se vyhýbala nejenom před kamerou, ale i ve společnosti. Ale jak se říká, čas vše zahojí, a třeba se z nich na stará kolena stanou přátelé.

"Nejdřív jsem oba herce oťukával, každého zvlášť, zda by do toho spolu vůbec šli, a pak dostali tak nádherný příběh, že už by se snad ani nedalo couvnout," směje se režisér Jiří Strach. Scénář k road movie, která zatím dostala pracovní název Oldies, but Goldies napsal Marek Epstein.

Projekt producenta Jaroslava Boučka se v tichosti chystá dva roky, teprve nyní však dostal od státního fondu kinematografie podporu ve výši pět milionů korun, takže se i díky koprodukci České televize může už v říjnu začít s obhlídkami a vzápětí i s natáčením. Děj filmu je o milostném vzplanutí a útěku před stářím někdejšího profesora (Radoslav Brzobohatý) a zapomenuté herečky (Jiřina Bohdalová).

Fotogalerie
5 fotografií