Posudky na tragickou nehodu z loňského léta, při níž pod koly zpěvaččina terénního vozu zahynul Jindřich Rotrekl, existují tři. Jeden, co byl vypracován na pokyn policie a na jehož základě bylo obvinění proti Daře staženo, druhý, který si za 28 tisíc korun nechala u nezávislého znalce vypracovat vdova Olga Rotreklová a nejnovější třetí – revizní, který první dva posudky posuzuje.

„Posudek Ústavu soudního inženýrství v Brně říká, že první posudek není správný a víceméně se ztotožňuje s tím druhým – tedy že ke střetu došlo v protisměru paní Rolins. Nedovedu si představit jinou variantu než tu, že policie paní Rolins znovu obviní,“ tvrdí Friml.

Podle jeho názoru navíc na základě nového posudku hrozí zpěvačce vyšší trest než při prvním obvinění. „Čin by se mohl hodnotit podle jiného odstavce trestního zákona. Zatímco v případě prvního obvinění hrozil paní Rolins trest odnětí svobody do tří let, teď by to mohlo být až šest let,“ míní právník vdovy s odůvodněním, že při prvním obvinění se vycházelo z toho, že ke střetu došlo na polovině vozovky Dary.

Fotogalerie
14 fotografií

 

„Z nového posudku vyplývá porušení důležité povinnosti, tedy že paní Rolins jela v protisměru, a navíc, že se nevěnovala řízení.“ Zpěvaččin advokát Robert Vladyka prý stále nemá nový posudek k dispozici a k tvrzením svého protějšku se staví značně skepticky. „To, co tvrdí pan Friml, může být jen subjektivní interpretace advokáta rodiny Jindřicha Rotrekla.“ Samotná Dara se k současné situaci vyjadřovat nechce. Včera se obrnila mlčením. Člověk jí blízký byl pod podmínkou anonymity sdílnější.

„Ona je tak trochu v pasti. Když zareaguje, tak bude jen hrát Frimlovi do ruky a připomínat kauzu, která se smázla pro nedostatek důkazů. Ten pán si chce nejspíš živit jméno nebo paní Rotreklová alespoň pověst Dariny mediálně poškodit. To je můj názor.“ Vdova po Jindřichu Rotreklovi je momentálně na dovolené v Bulharsku. „Nechám si to tady všechno projít hlavou a po návratu se možná vyjádřím,“ řekla Blesku. Začátkem srpna v rozhovoru pro slovenský deník Plus 7 dní zopakovala, že je přesvědčená o tom, že za nehodu může zpěvačka.