Stala se nejen hlavní hrdinkou nového interaktivního multimediálního muzikálu Naháči, ale přijala i zásadní roli v televizním seriálu Gympl, kde hraje i její herecký vzor – Libuše Šafránková (58). „Obé mi dělá velkou radost, ale s muzikálem je to opravdu velmi těžké. Musím denně cvičit hlas,“ svěřila Blesku Šinkorová.

Hlas hlavní hrdinky Bereniky v muzikálu totiž není její poloha. „Já jsem alt a Berenika jako hlasově dominantní žena má soprán. A to je pro mě opravdu vysoko a velice těžké vysoké zpívání,“ přiznala Šinkorová, která prý vysokou fistuli den co den trénuje. „Nikoli ale doma, to by mně všichni dali,“ říká. Nejenom že by rušila svého přítele Láďu, ale vyřídila by prý vřískáním i sousedy. „Bohužel. Ty panely domu jsou jako vodič, přes ně by to šlo i do okolí. Raději děsím řidiče,“ směje se Daniela, které se v autě zkouší nejlíp. „Sednu prostě do auta, jezdím po Praze a vřískám. Nejraději samozřejmě dojedu někam za Prahu, abych ty řidiče tak moc nerušila. V tomhle vedru ale vyjít na louku...?“

Profesorku zpěvu prý Daniela nepotřebuje. „Jsem sama sobě profesorkou. Sluch naštěstí docela mám, takže si mohu ty případné falešnosti i sama vychytat,“ míní Šinkorová, která jako velká manipulátorka Berenika, žena mnoha tváří, vystřídá několik kostýmů. V seriálu z prostředí gymnázia jí režisér naopak svěřil úplně jinou roli. Z Daniely se stane týraná žena, matka dvou dětí, která se rozhodla pro rozvod. „Ta role mě velice oslovila. Je to vlastně takový příběh Simony Monyové,“ míní Daniela.

Šafránková je pro ni bohyně

Na seriálu ji mrzí jediné, že se možná vůbec nesetká s Libuší Šafránkovou, která hraje gymnaziální profesorku. „My se možná opravdu vůbec nesetkáme, a to zamrzí. Paní Šafránková je pro mě absolutní bohyně herectví,“ netají Šinkorová. „Když jsem hrála s panem Abrhámem v Nemocnici na kraji města, vyprávěl mi o způsobu jejího herectví. Moc mě to zajímalo. Já ji opravdu ctím jako největší hvězdu českého divadla. A byla bych spokojená, kdybych měla možnost paní Šafránkové říci jen dobrý den,“ netají Šinkorová.

Přítel povolil hraní

Přítel jí konečně povolil pracovat. A protože kvůli jeho žárlivosti váhala, doslova ji k tomu dokopal. Změnil se. A tak Daniela září a plánuje: „Taky bych se ráda věnovala jazzové muzice se svým vlastním programem. No samozřejmě počítám i se sólovou deskou, ze které sešlo, protože se nenašel producent. Mám i nabídku do kamenného divadla…“ plánuje nadšeně Šinkorová. A co svatba a děti? Na to má už Daniela věk. „Já o partnerovi mluvit nebudu, nemá to rád. A děti? Ty neplánuju. Ale já neplánuju vůbec nic. Všechno je to přece napsáno ve hvězdách. A jak to tam stojí, tak to bude.“

Fotogalerie
10 fotografií