Smetánka z celé republiky zamířila v sobotu na zámek do Štáblovic u Opavy. Narozeniny slavila totiž manželka pořádně movitého podnikatele Jitka Kolková. Jako welcome drink se podávalo Jitčino bílé a červené jubilejní víno. Oslavenkyně se cítila jako skutečná princezna. „Ženě jsem nechal k narozeninám namalovat portrét celé naší rodiny. Určitě se jí líbil dárek v podobě našich loutek. Překvapením večera byla pro mou ženu její socha z ledu a film o mé manželce. Nejvíce dojatá byla ze zábavně hudebního programu plného nejlepších českých umělců,“ řekl exkluzivně Blesku Kamil Kolek.

Utajená oslava na zrekonstruovaném panství vyšla podnikatele na několik milionů korun. „Má žena je s dětmi to nejlepší, co mám. Pochopte, že na ní nemůžu šetřit,“ dodal Kolek.

Ke konci programu vystoupil se svojí show Dan Nekonečný a hostům blížící se konec zábavy oznámil velkolepý ohňostroj, za který by se nemusela stydět ani na Nový rok Praha. Ti, co nechtěli spát, mohli tančit na diskotéce Leoše Mareše. Zázemí oslavy dělalo 10 bodyguardů a 40 lidí, kteří obsluhovali. Přijelo okolo 200 hostů.

Kdo je Kamil Kolek

● kontroverzní opavský podnikatel, letos oslaví 41 let

● byl známým sponzorem strany ODA

● při nepovolených stavebních úpravách v Módním centru Ostravica se zřítila 3 patra budovy. Kolek byl odsouzen k podmíněnému trestu 18 měsíců.

● v 90. letech zprivatizoval obchodní dům BREDA v Opavě. Koupil ho za 45 milionů, i když cena měla být dvojnásobná. Slevu si vyjednal na ministerstvu průmyslu, které vedl Vladimír Dlouhý (ODA).

● byl vlastníkem pivovaru Zlatovar

● obchodoval s nemovitostmi

● měl až 20 firem

● koupil část pracovny prezidenta Havla

● loni kandidoval na starostu Štáblovic, ale neuspěl a stal se zastupitelem

● obchoduje s realitami. Zámek a panství ve Štáblovicích koupil před 10 lety jako totální ruinu. Do jeho rekonstrukce nalil přinejmenším desítky milionů.

Fotogalerie
9 fotografií

Co vše Jitka Kolková během večera na svém panství dostala:

■ Vlastní jubilejní víno ( červené a bílé)

■ Obraz celé rodiny

■ Loutky manželů Kolkových

■ Vlastní sochu z ledu

■ Vernisáž svých fotografií (fotil Robert Vano)

■ Film o sobě

■ Vystoupení houslového kvarteta

■ Koncert houslového uskupení INFLAGRANTI

■ Koncert Lucie Bílé a Petra Maláska

■ Koncert Karla Gotta a kapely Boom band

■ Vystoupení harfi stky

■ Koncert Dana Nekonečného

■ Vystoupení Petra Novotného

■ Velkolepý ohňostroj

■ Diskotéku Leoše Mareše (Mareš celý program moderoval)