Karel Gott po 40 letech, kdy v tomtéž sále vystupoval poprvé, zopakoval i náročnou píseň Lásko má! „Vysloveně jsem mu zakázal, aby zpíval Lásko má!, to vysoké C tam prostě nemůže dát,“ svěřil se Blesku Gottův manažer Jan Adam. „Hele, víš co? Nestarej se! Nech to na mně,“ opáčil Gott, který si usmyslel, že to dokáže.

Když Gott zvládl těžký duet s Evou Urbanovou z Fantoma opery a nebyl pozadu se 73členným sborem ruského ministerstva vnitra Kalinka, dostal roupy. Už se tvářil jako vítěz.

„Já to prostě dám,“ řekl Blesku a spustil Lásko má! „Prostě jsem byl v kondici, a věděl jsem to,“ řekl po koncertě jakoby nic rozjařený Gott. Včera už se těšil do Muzea kosmonautiky. Tam převzal Gagarinovu cenu.

Tu, kterou v České republice vlastní jen Vladimír Remek. Na mimořádné ocenění ho navrhla sama Valentina Těreškovová (74) a Gott z toho byl úplně paf. Moskva se Slavíkovi vyvedla.

Pašerák Gott

Karel Gott nerozezpíval jen vyprodaný sál v Moskvě. Už na ruzyňském letišti rozezvučel při pasové kontrole detektor kovů. Nepříjemný zážitek, který se fotografovi Blesku podařilo zachytit, se snažil Slavík ututlat. „Ten pásek si nemusím sundávat, viďte?“ ptal se celníka Gott před vchodem do detektoru. „Musíte,“ opáčil celník.

Karel poslechl, a přestože měl všechno kovové v košíku, zvonil na celou Ruzyni. „Roztáhněte ruce, roztáhněte nohy!“ zavelel celník a osobně Gotta »osahal«. „Tu fotku okamžitě vymažte! Tohle mi bylo opravdu velmi nepříjemné,“ upozorňoval Blesk okamžitě Gott a jeho výraz byl nepopsatelný.

„Ale Karle, ať to tam klidně daj, do těch novin, vždyť to je důkaz toho, že jsi normální člověk, a ne žádný mimozemšťan,“ umlčel Karla manažer Jan Adam a Gott si jen povzdychl. Co se snažil ututlat, ale Blesku neprozradil.

Fotogalerie
13 fotografií