Celé odpoledne, odehrávající se na ploše před libereckou sportovní Arenou, bylo nabité skvělým programem a ve chvíli, kdy se kompletní bojové týmy začaly stavět do formací a přiblížil se čas šlehačkové bitvy, už dav šílel.

Moderátor Pavel Cejnar spustil odpočet a pak už na sebe s tunou sladkého krému zaútočily čtyři týmy - moderátoři Evropy 2, finalistky soutěže Česká Miss a posluchači a posluchačky rádia. Během pár minut se odehrála živelná smršť, při které bylo po chvíli těžko poznat, kdo je kdo a ke kterému týmu vlastně patří. Leoš Mareš, Lucie Šilhánová, Patrik Hezucky, Míša Štoudková i Josef Karas a další se stali součástí vřavy ve které nebylo poražených - všichni si návrat ke hře dětských let užili.

Fotogalerie
6 fotografií

Když po chvíli boje začala docházet munice, zdálo se, že mají diváci hlavní hřeb za sebou. Ale finále teprve přišlo - nejdřív zbytek šlehačky schytala i část diváků a nakonec dostal svůj díl i Pavel Cejnar, který celou akci moderoval a myslel si, že je tak z obliga. Bohužel pro něj se pár hrstí krému ještě nasbíralo. V jakém oblečení se ukázal na večerní party, kterou Evropa 2 v Liberci pokračovala, bylo v tu chvíli ve hvězdách, žádný náhradní outfit si prý nevzal. Možná si pro příště vezme příklad z přítomných modelek, které na bitvu dorazily jen v miniaturních bikinách!