Jak ses dostala k Oceánu?

Počátky téhle nečekané spolupráce vlastně sahají až do roku 1995, kdy jsem s bratry Vozáryovými a Mejlou Hlavsou zpívala v kapele Fiction. A asi před třemi roky mi zavolal Honza Vozáry že chystají návrat s Oceánem a že Petr Muk střídavě chce a nechce, takže by chtěli zpěvačku. V té době jsem pracovala na svém sólovém albu a nechtělo se mi drobit energii, nicméně jsem na spolupráci kývla s tím, že to pro mě bude navázání na Fiction. Pak se dlouho nic nedělo, až po těch třech letech se comeback zrealizoval a ve středu máme první koncert v Praze v klubu Roxy.

Plánuješ hrát s Oceánem dál, nebo jde pouze o jedno turné?

Turné Oceán 2011 je vzpomínkou na “starý“ Oceán a budeme hrát většinu původních věcí. I když máme i fungl nový singl “Odlesk Tvůj”, který je právě teď v rádiích a daří se mu skvěle. Samozřejmě zazní i na turné. A jak Dušan Vozáry říká: Jestli se toho dožijeme, tak na jaře 2012 vyjde nové album.

Ve středu máte první koncert v Roxy, jak se na to těšíš?

Moc. Stálo nás hodně úsilí dát vše dohromady a fanoušci Oceánu i po 18 letech mají svůj fanclub a návrat podporují. Už jsme odehráli pár minikoncertů jako pozdrav a předehru na toto turné a reakce byly euforické. Moc se na všechny těšíme, protože všude vždy vznikla velmi specifická atmosféra a energie, která se dá těžko popsat.

Jaké roční období máš nejraději a proč?

Mám ráda jaro, jsem beránek. Rozpuk, slunce, probuzení...

Hudba tě živý nebo ještě pracuješ?

Zabývám se ještě grafikou, dělám grafické návrhy a potisky na trička.

Jsi spokojená s vývojem dosavadních věcí?

Ha. Jak na to krátce odpovědět? Jsem moc spokojená, právě teď a tady, protože to je jediný dobrý základ k tomu, abych mohla být ještě spokojenější. Mám neustálou potřebu se zdokonalovat a zlepšovat. Jasně, že někdy je hůř, někdy je líp. Každopádně, když ráno vstanu, řeknu si, že dneska je mi daleko lépe, než včera.

Kdo je Jitka Charvátová

Narodila se 10.dubna 1975 v Dubné u Českých Budějovic v rodině lesníků. „Pocházím z lesa. Do určitého věku mi rodiče tvrdili, že mě našli pod pařezem, čemuž věřím dodnes,“ s úsměvem dodala zpěvačka.

Má přítele a fenku Aničku. Do budoucna chystá spoustu plánů, a protože je beran, věří, že se jí všechno splní tak, jak to má být. Samozřejmě chce mít život už navždy spojený s hudbou.

Oceán v jeho době neposlouchala, zná ho teprve třetím rokem, proto je pro ni prý snazší zpívat jejich písničky, přesto má velký respekt k celé jejich historii a tvorbě.

Fotogalerie
8 fotografií