Ohrožování nožem a střelba z pistole zakončily úterní alkoholový tah Pavla Čecháka, odkopnutého manžela herečky Táni Vilhelmové, která mu utekla s milencem Vojtou Dykem. Fotoreportéři deníku Aha! nafotili zpitého Čecháka, jak na něj taxikář vytáhl pistoli. Podle výpovědi taxikáře proto, že Čechák údajně odmítl zaplatit a místo placení tasil na řidiče nůž.

Celý incident se stal kolem druhé hodiny ranní, když si Čechák přivolal taxi, aby ho odvezlo domů k rodičům, kde momentálně po rozchodu s Táňou bydlí. Jenže přemíra vypitého alkoholu zřejmě udělala své. Čechák prý odmítal za odvoz zaplatit. To si taxikář nenechal líbit a na zpitého Čecháka vytáhl pistoli. Oba muži vystoupili z auta a začalo vyřizování účtů. Rozzuřený taxikář po manželovi Vilhelmové dokonce vystřelil.

„Vytáhl na mě nůž a začal se s s ním ohánět. Řekl mi ty čur*ku, já ti nič nedám, já na vás m*dám. Tak jsem vytáhl plynovku,“ řekl deníku Aha! taxikář, který vezl namol opilého Čecháka. Manžel Vilhelmové se k nočnímu incidentu zatím nevyjádřil.

Fotogalerie
7 fotografií

Policie zahájila trestní řízení

Na místo noční střelby byla přivolána policie, která okamžitě zahájila vyšetřování. "Policisté na místě zajistili nábojnici ze střelné zbraně. V současnosti vyslýcháme svědky události a probíhá vyšetřování. Novináře, kteří na místě fotografovali, jsme požádali o vydání důkazních materiálů, které by policii měly v objasňování případu pomoci," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

"Vyslechli jsme poškozeného a již jsme vypátrali i řidiče taxi, který střílel. Zjistili jsme, že ke střelbě byla použita plynová pistole, která byla zajištěna. Zahájili jsme trestní úkony v souvislosti s podezřením z trestného činu výtržnitví. Pachateli hrozí až dva roky odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková.