Herce Josefa Somra trápila nemoc své partnerky už delší dobu. Až nyní se ukázalo, že jeho obavy se bohužel vyplnily. To, že herečka Zuzana Šavrdová bojovala s rakovinou Blesku potvrdila jedna ze Somrových hereckých kolegyň.

„Je to smutné, Zuzana má skutečně rakovinu. Pepa s ní teď má velké starosti. Prý ale podle posledních zpráv není ještě všechno ztraceno,“ doufala v uzdravení Šavrdové hercova kolegyně. Sám Somr o zdravotním stavu své životní lásky nechtěl příliš hovořit. „Člověk by se o některých věcech neměl bavit. Ani sám se sebou,“ řekl Blesku.

Kolegyně z divadla o rakovině Šavrdové pověděla v únoru Blesku více. „Zuzana má problémy s takovým tím od pasu dolů. Podle lékařů jí teď ale svitla nová naděje, že prý může být zase fit. Léčba je ale drahá, a tak si Pepa nabral pár kšeftů,“ prozradila.

Fotogalerie
4 fotografie

Somr žil s přítelkyní Zuzanou, která před kamerou poprvé stála ve Starcích na chmelu, na pražských Vinohradech už řadu let. Nikdy se ale nevzali. Nebyl prý důvod. Rozuměli si náramně i bez svatby. Družka dokonce Somrovi schvalovala, že pověsil kvůli špatnému zdravotnímu stavu herectví na hřebík.

Posledními rolemi, které Zuzana Šavrdová nastudovala na české první scéně, byla žena školního inspektora v Gogolově Revizorovi a paní Hensonová v inscenaci Dogville. Na filmovém plátně se naposledy objevila v Hřebejkově Kawasakiho růži a v Renčově snímku Hlídač č. 47.