Už dávno neplatí, že synové dostávají jména po svých otcích. Naopak, hodně rodičů se přiklání ke staročeským jménům a Antonín je jedním z nejoblíbenějších.

Svého jediného, třináctiletého syna tak pojmenovali herečtí manželé Bára Hrzánová a Radek Holub. I když doufali, že jejich potomek nepůjde v jejich šlépějích, mýlili se. "Chtěli jsme, aby z něj byl truhlář a on ne, chce být herec," usmívá se známá herečka a vyznavačky jógy. Geny se prostě nezapřou. Dědečkem Antonína byl známý herec Jiří Hrzán.

Antonína (3) má i herec Jiří Macháček a animátorka Kristina Dufková. "Nám se líbilo a můj tatínek je křtěný Antonín," vysvětluje přítelkyně frontmana Mig 21.

I když šéf Divadla Pod Palmovkou Petr Kracík toužil po Horstovi nebo Manfrédovi, zvítězila Tereza Kostková se jménem Antonín.

Stejně pojmenoval svého třetího syna i herec Ivan Trojan. Toho na podzim roku 2009 porodila herečka Klára Trojanová - Pollertová, s níž má Josefa a Františka.

A naposledy se jméno Antonín objevilo v početné rodině Jana Dolanského a Lenky Vlasákové. Herečka své čtvrté dítě pojmenovala Johan Antonín.

Fotogalerie
2 fotografie