Bývalá žena nedala herci na sebe žádný kontakt. Nakonec se Töpfer vypravil za velkou louži a díky pomoci krajanů si dcery vypátral. Nyní už jsou těžké chvíle zažehnány a Töpfer se raduje z Martina úspěchu na hudební scéně. Podobně jako Petr Hapka, jehož dcera Petra si vydobyla pozici zpěvačky v Itálii, a Marta, dcera Petra Jandy, která se proslavila napřed v Německu, má i Töpfer dceru, jejíž jméno zatím znají lépe v New Yorku než v Praze.

Do Čech už se nevrátí

Ale to se jistě v budoucnu napraví. Marta má první koncert v rámci cyklu Rebelující dámy české hudby v pražské městské knihovně už 24. března. „Bohužel tatínek zrovna hraje, takže nemůže přijít. Ale já na tátova představení chodím moc ráda a určitě na nějaké zajdu,“ slíbila Marta. „Naposledy jsem viděla Na Fidlovačce Záhadu aneb Zapřenou lásku a moc se mi to líbilo. Pokud mám být upřímná, mám raději činohru než muzikál,“ prozradila trochu překvapivě muzikantka.

Fotogalerie
2 fotografie

Při svém působení na mezinárodní hudební scéně už vystupovala nejen po Evropě, USA, Kanadě, ale zpívala i v Thajsku. Na jarním turné po Česku představí Marta písně ze své nové desky The Other Shore i starší věci. Diváci ji uslyší zpívat anglicky, španělsky i česky. Obě Töpferovy dcery z prvního manželství, Tereza i Marta, zkoušely před časem žít nějakou dobu v rodné zemi, ale už si v Česku nezvykly. Čtyřiadvacet let života v Americe udělalo své. Tátu zřejmě už budou holky vždy jen navštěvovat.