Nejtajuplnější muž: Určitě Ondřej Malý, který bral Lva za výkon ve filmu Pouta. Tohoto Ostrávaka znali jen kritici, nyní, když zahrál vynikajícím způsobem slizouna z StB, ho zná celá republika.

Nejzamilovanější pár: Byla to dvojka Veronika Nová a Ruda z Ostravy? Nebo je v lásce předčil Vojta Kotek s přítelkyní Jessicou?

Nejopilejší hvězda: Jednoznačně Aňa Geislerová, které nestačila sekundovat ani Tatiana Vilhelmová. Cesta do taxíku byla pro Aňu utrpením.

Nejdojímavější řeč: Michal Dlouhý (43) dokázal málem rozplakat celý sál! Když přebíral cenu za svého zesnulého bratra Vladimíra (52) za vedlejší roli ve filmu Kajínek, pronesl hodně emotivní řeč. "Bráška chtěl vždy dostat Lva za hlavní roli, ale to se bohužel nestalo. Jeho vedlejší role se ale stávaly hlavními," řekl Michal, který dojal i sám sebe a během děkovné řeči několikrát popotáhl nosem.

Nejhorší oblečení: V této kategorii na celé čáře zvítězila Tereza Voříšková. Dlouhou róbou zazdila svou krásu a žlutým svetrem nepovedený outfit jen završila. A ty vlasy? To se také dalo (a mělo) řešit jinak! Ale kožené šortky Ivy Kubelkové byly také pořádným úletem!

Nejtrapnější řeč: Rozhodně nejzmatenější řeč pronesl Bolek Polívka (62). Kvůli jeho naprosto nesrozumitelné artikulaci dychtící diváci i nominovaní jen těžko pochopili, kdože vlastně tedy vyhrál hlavní cenu za nejlepší film.

Největší překvapení: Kdo tipoval na výhru ceny za nejlepší film snímek Zdeňka Svěráka Kuky se vrací, zmýlil se. Nečekaně totiž vyhrál film Pouta Radima Špačka, který si taktéž odnesl cenu za nejlepší režii.

Nejvysmátější žena: Nejvíc veselá byla Eliška Balzerová. Nejen že brala Lva za vedlejší ženskou roli za komedii Ženy v pokušení, ale stala se podle divácké ankety také nejoblíbenější herečkou!

Nejlepší filmy podporuje Blesk: Blesk a Blesk.cz byl mediálním partnerem hned dvou filmů, kterým se podařilo uspět vedle snímku Pouta z dob normalizace, který byl největším favoritem porotců. Českého lva za diváky nejnavštěvovanější film a pro nejlepší herečku ve vedlejší roli  pro Elišku Balzerovou dostala komedie Ženy v pokušení. Za zesnulého bratra Vladimíra Dlouhého převzal ocenění za nejlepší mužskou vedlejší roli ve filmu Kajínek Michal Dlouhý.

EXKLUZIVNÍ FOTO NAJDETE ZDE!

Video
Video se připravuje ...

Bleskový rozhovor s Kaiserem a Lábusem Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka po skončení udělování cen mazal domů. Musel žehlit rozpory s přítelkyní Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek na Lvech ukázal přítelkyni Jessicu. Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, bude prý uvádět příští ročník Lvů. Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Opilá Geislerová chodila bosá... Jan Jedlička

Přehled vítězů:

Film roku: Pouta

Režisér roku: Radim Špaček (Pouta)

Scénář: Ondřej Štindl (Pouta)

Herec v hlavní roli: Ondřej Malý

Herečka v hlavní roli: Zuzana Bydžovská

Herec ve vedlejší roli: Vladimír Dlouhý (Kajínek)

Herečka ve vedlejší roli: Eliška Balzerová

Fotogalerie
16 fotografií