"Jeden profesionální latinskoamerický tanečník, který jezdil s partnerkou vystupovat do Itálie, nám nabídl, abychom jeli s nimi. K našemu stylu jsme ještě připojili lambadu a základy flamenca. Neváhali jsme a odjeli na rok na taneční šňůru po italských nočních klubech. Čtyři holky a jeden kluk, to byla naše skupina," prozradila v rozhovoru pro Ona dnes moderátorka, která od roku 1993 pracuje v ČT.

K tanci Daniela přičichla už na studiích gymnázia v Olomouci. "Bylo nám sedmnáct a úplně nás dostal hip hop a funky. Místní Romové nás naučili spoustu pohybových výrazů a tanců. A když přítel jezdil po Moravě dlouhé šňůry, jezdívali jsme s ním a tancovali s těmi romskými kluky vlastní sestavy. Bylo to super. Mohla jsem se i připojit k profesionální skupině, ale odmítla jsem, protože už jsem byla na právech," vzpomíná na studentská léta Drtinová.

Tancováním v italských klubech si moderátorka přivydělávala ještě v době, kdy studovala Právnickou fakultu UK v Praze. Před dokončením školy, poskakování v nočních klubech nahradila prací parlamentní zpravodajky. A tím se nastartovala její kariéra moderátorky v ČT.

Drtinová je maminkou devítileté dcery Natálky, o kterou střídavě pečuje se svým expřítelem. Jejím nynějším partnerem je dokumentarista Petr Tomaides.

Fotogalerie
2 fotografie