Povedená dvojice se potkala v jednom baru nedaleko pražského Václavského náměstí. Skamene do sebe sázel panáky a pivo, Vít si dopřával sekt s jahodami. Sklenice se na stole nestačily ani ohřát. „Renata mě vyrazila z bytu,“ stěžoval si herec, až to bylo slyšet široko daleko. „Rozvedu se a basta,“ připil si hned na své rozhodnutí Skamene. Bujarou pitku zakončili nad ránem v jednom stánku s klobásou.

Není to tak dávno, co Skamene sliboval, že přestane pít. Právě kvůli chlastu ho totiž před pěti lety vyhodil z divadla jeho letitý kamarád Luděk Sobota ze svého Směšného divadla. Nevalná pověst alkoholika provází malého herce už nejméně dvacet let a přišel proto o řadu rolí. „Ještě všem ukážu, jakej jsem herec,“ vykřikoval v baru Skamene a sotva se při tom držel na nohou.

"Renata bude litovat, protože mám konečně roli v Bony a klid 2. Klidně se rozvedu, já ji nepotřebuju,“ sděloval na všechny strany, jak hodlá naložit se svým dlouholetým manželstvím.

To zaujalo parťáka Víta. „Tak já se taky rozvedu, abys viděl, jakej jsem kamarád,“ přidal se manžel Čejkové. „Rozvod, rozvod,“ skandovali bujaře alkoholem povzbuzení kumpáni Skamene a Vít. Druhý den už ale pánové tak veselí nebyli. Roman Skamene mobil nezvedal vůbec a Marek Vít do telefonu jen hlesl: „Cože? Já jsem říkal něco o rozvodu? To nemyslíte vážně, to jsem chtěl asi jen uchlácholit Romana, aby nebyl smutný,“ snažil se mlžit Vít.

Fotogalerie
8 fotografií