Koncem ledna to už budou čtyři roky, co se Karel Svoboda zastřelil. A protože jeho muzikály Golem a Dracula stále v Divadle Hybernia vydělávají miliony, producent Oldřich Lichtenberg se rozhodl, že vzdá skladateli hold a Svobodovi věnuje in memoriam muzikál Lady Carneval obsahující jeho největší šlágry.

„Je nám všem moc líto, že Petr muzikál nechce. Bylo by to skvělé dílo,“ řekl Blesku Lichtenberg, který zákaz vůbec nechápe. „Odůvodnil to tím, že se mu nelíbí scénář. Přitom ten je bezvadný,“ míní Oldřich Lichtenberg. Navíc, Petr a ostatní dědicové by si na Lady Carneval mohli přijít na slušné peníze. Proč skladatelův syn dílo zakázal?

Fotogalerie
8 fotografií

Svoboda a David se nesnášejí

Podle informací Blesku za vším stojí ješitnost dvou mužů: Spoluproducenta chystaného muzikálu Michala Davida a Petra Svobody, kteří si nemohou přijít na jméno. Vše začalo, když měl dát David po Karlově smrti hudebně dohromady jeho nikdy nevydané skladby.

„Reakce Petra byla hrozná. Řekl doslova: Žádný bolševický kolovrátkář nebude prznit dílo mého otce! S tímhle člověkem proto nechci mít nadosmrti nic společného,“ vysvětluje uražený Michal, proč nyní odmítl, aby scénář k Lady Carneval psal právě Petr Svoboda. Všeho se tedy ujal zkušený scenárista Zdeněk Zelenka, jenže uražený Petr šmahem nedal k hraní muzikálu souhlas. Lady Carneval tak zůstane už asi navěky jenom zpěváku Karlu Gottovi.

Autor: