„Mám z toho špatný pocit, tou nemocí jsem rodině skutečně svátky zkazil,“ dodal Navrátil, jenž má za sebou už osmnáct chemoterapií a za týden ho čeká další.

Hvězdě seriálu Ulice se totiž minulý týden přitížilo. „Nějak nemohu mluvit a bohužel ani polykat, takže jsem nebyl příliš zábavný společník. Oni byli všichni zlatí a snažili se, já je ale nechtěl moc dlouho otravovat. Tak jsem chvilku pobyl a radši se vrátil domů, kde mě nikdo nevidí,“ říká herec.

Na Štědrý den byl u syna Kryštofa, na Boží hod u rodičů snachy a na Štěpána u své exmanželky se všemi svými vnoučaty. „Na ty prohýbající se stoly pod těmi dobrotami jsem se ale jenom díval. Přitom mi lékaři nařídili jíst. Když budu slábnout, umřu, protože nevydržím další chemoterapie. Ty jediné mě ještě drží při životě,“ vysvětluje.

Fotogalerie
1 fotografie

„Jsem kost a kůže, to jsem si ale zavinil tak trošku taky sám. Lékaři mi přikázali denně vypít minimálně 2 litry tekutiny. Pil jsem poslušně zelený čaj,“ popisuje herec. Na nutriční kontrole se pak doktoři zděsili. „Vysvětlili mi, že zelený čaj mě dehydroval, protože odvodňuje, stejně jako káva. Když prý chci šálek zeleného čaje, musím ho vyvážit dvěma šálky vody,“ říká Navrátil.

Proto se rozhodl pít výhradně vodu z vodovodu. „Tam jsem si jist, že mě neodvodní,“ komentuje. Přesně za týden čeká Navrátila 19. chemoterapie. „Snad se jí dožiju,“ doufá herec. O tom, kde a s kým přivítá Nový rok, raději nepřemýšlí. „Nerad bych rodině zkazil i Silvestra,“ řekl herec.