Kdo zářil a kdo propadl?

V pátém kole měli tanečníci za úkol naučit celebrity tančit vášnivé jihoamerické tance a to sambu a salsu. Sambu tančili sólo ve dvou a salsu si dali v duchu hesla každý s každým, tzv. hromadný tanec.

Nejslabší výkon večera, alespoň podle poroty, předvedl herec Saša Rašilov, který prohlásil kroucení pánví za dehonestující pohyby pro chlapa. Možná proto se při tanci tak neuvolnil. O první místo se pak podělily dva páry Monika Absolonová s Václavem Masarykem a Pavel Kříž s Alicí Stodůlkovou. Oba dostaly 35 bodů a od poroty sklidily největší pochvalu.

Saša Rašilov a Karolína Majerníková (23 bodů)

Saša Rašilov má nejkrásnější partnerku
Autor: Reprofoto ČT

Tancovali na orientální hudbu. Karolína připomínala krásnou Šeherezádu a Rašilov jejího vyvoleného. "Do Brazílie jsme šli oklikou přes Asii, měl to být takový Bollywood," řekla o tanci Majerníková. "Mělo to švih a šmrnc, Sašo, ty jsi jasný indický milovník, jen ti chybí ten stočlenný komparz pobíhající za vodotrysky, ale ta samba tam nebyla," řekl v hodnocení Zdeněk Chlopčík.

Jitka Čvančarová a Lukáš Hojdar (32 bodů)

Jitka končí
Autor: Reprofoto ČT

Jitka zatančila v brčálově zelených šatech a moderátor Marek Eben přirovnal Jitku k takové směsici mořské panny a bažanta. "Prostě jsem se trochu načvančala," řekla se smíchem Čvančarová. "Chybí mi rychlost chodidel," vytkla Jitce při hodnocení Taťána Drexler. "Já jsem nadšen, byla tam spousta sambových prvků," chválil Chlopčík.

Pavel Kříž a Alice Stodůlková (35 bodů)

Jak dlouho se v soutěži udrží herec Pavel Kříž?
Autor: Reprofoto ČT

Herec Pavel Kříž opět dokázal, že pánví umí kroutit dokonale. Toho si všimla i porotkyně Petra Kostovčíková, která byla výkonem Pavla nadšená. "Vy jste si to užíval, pro mě to bylo skvělé vystoupení," řekla.

Aneta Langerová a Michal Kurtiš (28 bodů)

Aneta překvapuje, jak jí tanec jde
Autor: Reprofoto ČT

V pátek oslavila Aneta 24. narozeniny koncertem v Říčanech a poté popila s přáteli. "To se Anetě bude dobře tančit samba. Zbytkáč jí vydžel od včerejška a odbourá tím aspoň zábrany," řekl Eben o Anetě. Po tanci ještě od moderátora dostala pugét. Aneta se svěřila, že by nejradši k narozeninám dostala šaty, které měla při tanci na sobě.

Monika Absolonová a Václav Masaryk (35 bodů)

Monika Absolonová ve failové barvě vypadala moc hezky
Autor: Reprofoto ČT

"Já jsem strašně spokojená," vyhrkla ze sebe po tanci Monika. A spokojená byla i porota, ta odměnila Absolonovou 35 body a ujala se spolu s Křížem prvního místa. Bylo to velmi nabité energií a ta samba byla sexy," hodnotila Petra Kostovčíková výkon Moniky, která měla celá záda polepená náplastmi. Ty by jí měly ulevovat od bolesti, která Moniku od minulého týdne trápí.

Na závěr zatančili všichni hromadnou salsu na kterou vymyslela choreografii tanečník Petr Čadek. V duchu hesla "každý s každým" zatancovaly hvězdy perfektně. Třešinkou na dortu byl pak provaz, který předvedla Jitka Čvančarová.

Fotogalerie
13 fotografií