„Bohužel, opravdu nemám,“ potvrdila Blesku Kubišová. To si uvědomil i Karel Gott (71) a nabízí kolegyni pomoc.

O kauze se začalo hovořit poté, co české osobnosti v čele s Václavem Havlem vyzvaly Vondráčkovou, aby ukončila soudní při vedenou proti Kubišové.

A dopis nenechal chladným ani Karla Gotta. „Když to bude nutné, pomůžu Martě rád. To je samozřejmost,“ řekl Blesku rozhodně Gott. A Kubišová? Tu Gottova slova dojala. „Karel byl vždycky moc hodný člověk. Velice mu za tuto podporu děkuji,“ vzkázala Slavíkovi interpretka Modlitby pro Martu.

Nemá čím zaplatit

Legendární zpěvačka nevlastní žádný majetek. Byt, v němž na Praze 5 bydlí, patří městu. Za náklonnost k Dubčekovi ji politický systém jako zpěvačku a veřejně činnou osobnost zakázal a coby sekretářka jedné firmy si nenašetřila ani desetník. Byla ráda, že uživila sebe a dceru. A teď? „Na vydaných albech nezbohatnu. Žiju jen z koncertů, proto se snažím mít co nejvíc vystoupení. I když je to už někdy nad moje síly,“ vysvětluje Marta.

Fotogalerie
1 fotografie

Gott Kubišové už jednou v těžkých životních chvílích pomohl. A velice rád. Teď si ale Slavík myslí, že by se neměl výsledek soudu předjímat. „Já pevně věřím tomu, že Helena tu žalobu stáhne. Mýtus by se lidem neměl brát, Helena s Martou by se měly dohodnout cestou civilní,“ míní Gott. Opačný názor má ale Kubišová: „Nevěřím tomu, že to Helena stáhne.“