Veškeré důkazy a výpovědi svědků nasvědčují tomu, že režisér Filip Renč ujel od nehody, kterou způsobil. V den, kdy slavil své narozeniny, navíc odmítl dechovou zkoušku na alkohol. Na režisérovo jednání už zareagoval také ministr dopravy Vít Bárta.

Renč poškodil kampaň Nemyslíš-zaplatíš

"Pokud správní orgán, tedy magistrát hlavního města Prahy, shledá, že Renč skutečně ujel od nehody a odmítl dechovou zkoušku, nebudeme s ním již nadále spolupracovat na kampani Nemyslíš-zaplatíš. Zatím ale ctíme presumpci neviny. Tento požadavek vznesl sám pan Bárta," sdělil Blesk.cz mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka, který v podobném duchu hovořil v pátek dopoledne i na radiu Impuls.

Jak hodně Renč svým jednáním značku Nemyslíš-zaplatíš poškodil, Hanzelka spekulovat nechtěl. "Myslím, že nedošlo k velkému poškození značky. Upozorňuji, že ministerstvo nemá smlouvu s Renčem, ale s agenturou. Na ní pak případně bude, aby Renče nahradila," doplnil Hanzelka.

Tvrdil, že řídil kolega

Filip Renč havaroval v den svých 45. narozenin. Jeho subaru narazilo do volva na křižovatce ulic Nademlejnská a Poděbradská v Praze 9. Renč pak od nehody podle dostupných svědectví ujel a potom dokonce odmítl dechovou zkoušku. Tvrdil, že auto řídil jeho kolega...