O to víc tedy nechápe, že v pondělí si s ním Iveta dala sraz na Václavském náměstí, ukázala mu žádost o rozvod a předala mu sbalenou tašku se svršky. „Bude to tak lepší. Ničíš mě,“ pronesla prý s úsměvem. Pomeje je v šoku: „Nechápu to. Kdyby byla alespoň opilá. Ale v ten den byla střízlivá, to já poznám. Měla jenom nějaké zrychlené jednání a reakce,“ dodal.

Za den 5 lahví vína

Z pobytu na zkrášlovací klinice v Bratislavě se Iveta vrátila v bezvadné formě. Cítila se výborně a měla velké plány. Tři dny na to se prý ale opět chopila flašky s vínem. „Nechápu to. Dokázala za den vypít i pět lahví,“ říká Pomeje. A když víno došlo, Iveta na kolenou prosila, ať jí pro flašku dojede. „Já jsem se vzpouzel. Když jsem ale viděl, jak se třese, měl jsem pocit, že umře, a tak jsem jel,“ svěřuje se trpce Jiří.

„Byla krásná, měla nasmlouvaný kšefty, zajištěnou novou desku a peníze,“ říká Pomeje. Pavel Pásek vrazil do zpěvačky a potažmo do Jirky za půl roku 800 tisíc korun. „Nic jí nechybělo. Snad začala bláznit z toho, že na ni doma zase padla minulost. Proto jsme vymysleli přestavbu baráku.“

Iveta v návalech vzteku po Jirkovi prý jednou mrskla i mobil takovou silou, že měl monokl na levém oku. Jednou zase udělala salát a celý ho na něj vylila. „Potom ho ze mě sundávala koštětem a já jak hlupák držel. Říkal jsem si: Vydrž, miluješ ji přece, bude líp,“ pokračuje Pomeje.

Fotogalerie
6 fotografií

Mezi hádkami byly i krásné chvíle

Mezi hádkami a hysteráky prý ale byly i krásné chvíle. „Milovali jsme se. Říkala mi miláčku a bylo to fajn. V posledním měsíci ale přestala vařit a kašlala na domácnost. Prý, že nemá čas, že pracuje,“ popisuje Jirka. Před čtyřmi týdny Iveta zčistajasna Jirkovi přikázala: „Vypadni. Jsem na tebe alergická!“ Pomeje poslechl a azyl našel jako vždy u Pavla Páska. „Za tři dny mně zavolala, ať se vrátím, že beze mne nemůže žít,“ svěřuje Pomeje.

Za 14 dnů ale následoval vyhazov druhý. Pomeje nocoval opět u Páska. „Mezitím jsme se ale vídali. Ona byla na mne milá a říkala jen: Dej mi ještě dva dny a vrať se. Po dvou dnech, dej mi den a vrať se, a tak to šlo 14 dnů,“ říká Pomeje.

Stále ji miluji...

A najednou mu zvoní v pondělí telefon. „Byla to Iveta. Prý mi chce na Václaváku něco sdělit.“ Bartošová přijela ve svém černém passatu, odmítla pozvání Pomeje na kafe a přikázala mu, ať si sedne do auta.

„Sedl jsem si a zažil šok. Ukázala mi oštemplovanou žádost o rozvod a hodila po mně sbalenou tašku. Prý, abych chodil v čistém. A odjela. Od té doby se mnou nekomunikuje,“ svěřil Pomeje a dodal: „Já jí přeju všechno dobré. Mám pořád o ni starost a nevím, co to ve mně je, ale stále ji miluju. Vím už ale jediné, žít se s ní nedá. A je mi líto Artura, hodně jsme se spřátelili