Dívky na okruhu pracovaly na akci společnosti FIAT ČR. Ve čtvrtek večer sedly do stříbrné Hondy Civic. „Barbora se potřebovala dostat do centra Brna a Soňa se nabídla,“ popsal majitel modelingové agentury D.F.C. Dušan Fádler.

Děvčata urazila od hlavní brány automotodromu sotva 300 metrů, honda ve druhé zatáčce vyjela pravým kolem mimo silnici a Soňa na poslední chvíli strhla volant prudce doleva. Auto přejelo do protisměru, kde do něj z boku narazil náklaďák. Osobák se po nárazu doslova zploštil. Přitom i na řidiče náklaďáku se vztahoval přísný rychlostní limit!

Soňa ještě pár minut po nehodě bojovala o život

Vinu za nehodu policie přičítá hondě. „Jela nepřiměřenou rychlostí,“ řekla policejní mluvčí Andrea Procházková. Barbora na sedadle spolujezdce byla mrtvá okamžitě, Soňa o život ještě pár minut bojovala.

Soňa v posledních měsících svého života dělila čas mezi dvě vysoké školy, příležitostné moderování, hostesing, modeling a novou lásku. Se studentem pilotní školy Davidem Müllerem (23) plánovali po čtyřech měsících intenzivního vztahu společný život.

Fotogalerie
8 fotografií

Řidičák dostala teprve letos v lednu

„Chtěla se ke mně natrvalo přestěhovat. Stejně u mě trávila šest dní v týdnu,“ sdělil Blesku David. Soňu už stačil představit své rodině. Zamilovali si ji stejně jako všichni ostatní, s kým jsme o ní hovořili. „Byl to anděl, měla dobrou duši,“ řekla o ní se slzami v očích Davidova sestra Nora (31).

David také vyvrátil představu, že se zamiloval do nepoužitelné zhýčkané barbie. „Překvapilo mě, jak je praktická. Nebyl pro ni problém uklidit nebo uvařit. Soninou slabinou bylo ale řízení. Řidičák si pořídila teprve letos v lednu. Sama jezdila málo, měla z toho strach,“ přiznal Blesku přítel.