2003
Soňa Dedíková začíná pracovat na kariéře modelky. Už od tohoto roku, tedy od čtrnácti let, pracuje v agentuře Jaroslava Ráce B51. „Soňa byla v Brně velice oblíbená, byla takové sluníčko, milá a pracovitá,“ řekl Blesk.cz.

2004
Titul Brno Girl 2004 – nejkrásnější dívka Brna

2005
Probojovala se do finále Miss Reneta, která je určena studentkám středních škol. Získala cenu publika.

2007
Zasedla v porotě soutěže Brno Girl 2007 a pomáhala vybírat nejkrásnější dívku druhého největšího českého města.

2007
Finalistka s číslem jedna v Miss ČR. I když patřila mezi jasné favoritky, korunku si nakonec odnesla Kateřina Sokolová - Soňa byla ze všech dívek nejmenší. Na ostrově Rhodos, kde finalistky trávily dvanáctidenní dovolenou, Dedíková získala titul Miss Dive - nejhezčí podvodní kráska a titul Nejkrásnější hlas.

2008
Možná i kvůli tomu, jak byl oceněn její krásný hlas, rozhodla se Soňa, že zkusí roli moderátorky. S finalistou SuperStar Juliánem Záhorovským moderovala vernisáž obrazů Ivo Pešáka a Ivany Barazy v brněnském klubu Ponrepo. Spolu pak moderovali ještě několik dalších akcí a spekulovalo se, jestli spolu něco nemají. Když se připravovali na akci, fotoaparáty zachytily, že k sobě mají opravdu blízko. Misska ale vztah se zpěvákem popírala. „Svůj soukromý život si nechám pro sebe, ale s Julianem opravdu nic nemám,“ tvrdila.

2009
Vyhrála druhé místo ve Svitavách v českém finále soutěže Miss Europe & World Junior. Stala se tak první vicemiss Miss Europe & World Junior.

2009
Semifinalistka Miss Academia

Fotogalerie
6 fotografií


Soňa Dedíková (†21)

Bydliště: Brno
Míry: 80-60-88
Výška: 170 cm
Záliby: hra na klavír „Když je mi smutno, spustím skladbu Šaškové počmáraní a za chvíli je mi fajn,“ prozradila kdysi na sebe.
Sourozenci: Má dva starší bratry (35 a 45)
Škola: Studovala soukromou vysokou školu Akademie Sting, obor zdaňování finanční kontroly

Řekli slavní:

„Hrozně mě to mrzí, když jsem se to dozvěděla, byla jsem úplně v šoku,“ přiznala Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová (21). „Se Soňou jsme se viděly naposledy na finále Miss, ale když umře takhle mladý člověk, tak je to prostě tragédie. Pamatuju si ji jako fajn holku,“ dodala.

Čtěte v Nedělním Blesku:

Soňa toužila po miminku