Festival začíná zítra ve 14 hodin. Organizátoři akce doporučují všem návštěvníkům, aby na místo dorazili už během dneška kvůli snadnějšímu spojení vlakem. „Na zítřek jsme navíc zajistili posílení vlakových spojů z Lysé nad Labem do Milovic od 10 do 23 hodin. V neděli pak v opačném směru od 4 do 11 hodin,“ řekla mluvčí festivalu Markéta Štechová.

Doprava autem je pro návštěvníky z Prahy po dálnici D11, poté na Nymburk a dál přes Krchleby a Straky. „Z tohoto směru budeme účastníky navádět dál tak, aby se bez problémů dostali k areálu letiště,“ kde budou moci zaparkovat,“ tvrdí mluvčí.

Policie e na akci důkladně připravuje

Policie chystá kvůli festivalu obrovské manévry. Hodlají totiž udržet absolutní pořádek. Do akce půjdou stovky policistů, v pohotovosti bude pořádková jednotka i příslušníci cizineské policie.

„Ke všem cizincům se budeme chovat tak, jak to dělají policisté jinde v Evropě vůči našim lidem. Jakmile někdo spáchá trestný čin, nevylučuji, že skončí v cele, bude okamžitě obžalován i odsouzen. Pokud bude někdo opilý za volantem, přijde o řidičák a auto mu jednoduše zabavíme,“ konstatoval policejní rada Frantiček Kuneš.

Co byste měli vědět, než na akci vyrazíte

■ Cesta: Příjezd autem je z Prahy po dálnici D11, sjezd na Nymburk a dále přes Krchleby a Straky. Návštěvníci budou naváděni tak, aby se dostali k areálu na letišti v Milovicích, kde budou moci zaparkovat.

■ Cena: Pokud si lístek nepořídíte v předprodeji, na místě bude možné ho zakoupit za 2200 Kč, stání před pódiem 2390 Kč, VIP vstupenka 4990 Kč

■ Kemp: Otevřen od pátku od 12:00 do neděle 12:00 hodin.

■ Produkce: Areál se otevírá už v sobotu v 11:00. Pro ty, kdo přijedou v pátek, je připravená uvítací párty, kterou obstarají DJs. První kapely začnou hrát v sobotu ve 14:00 hodin, po hlavním taháku – koncertu kapely Metallica – budou opět hrát DJs.

■ Pódium: Jmenuje se Megaforce stage a bude 60 metrů dlouhé, 30 metrů široké a 15 metrů vysoké.

■ Další zábava: Pro všechny, kdo si budou tenhle výjimečný den chtít užít naplno, bude připraven zábavní park, kde bude kromě dalších atrakcí například bungee jumping.

Tyhle v sobotu uvidíte a uslyšíte:

Jednou z kapel, která na festivalu zahraje bude Metallica
Autor: Isifa

Metallica

Kapelu založil v roce 1981 v Los Angeles Američan dánského původu a bubeník Lars Ulrich spolu s kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfi eldem. Na nich stojí metalové monstrum, které již prodalo přes 100 milionů desek. Mezi superhvězdy je katapultovala deska Metallica (1991).

Megadeth

Zakladatelem kapely je kytarista Dave Mustaine, který byl jedním z prvních členů Metalliky.Slayer Představitelem tvrdší a temnější tváře amerického trashmetalu jsou kalifornští Slayer. Skupina vznikla v roce 1981.

Anthrax

Prvopočátky Anthraxu se datují kolem roku 1981. Skupina se prosadila albem Fistful of Metal.

 

Kapelu založil v roce 1981 v Los Angeles Američan dánského původu a bubeník Lars Ulrich spolu s kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfi eldem. Na nich stojí metalové monstrum, které již prodalo přes 100 milionů desek. Mezi superhvězdy je katapultovala deska Metallica (1991).Megadeth Zakladatelem kapely je kytarista Dave Mustaine, který byl jedním z prvních členů Metalliky.Slayer Představitelem tvrdší a temnější tváře amerického trashmetalu jsou kalifornští Slayer. Skupina vznikla v roce 1981.Prvopočátky Anthraxu se datují kolem roku 1981. Skupina se prosadila albem Fistful of Metal.