Před několika dny jsme byli svědkem toho, jak Karel společně s přítelkyní Janou Krausovou (56) a bratrem Marianem krátce po půlnoci opouštějí brněnskou Vinnou galerii karavanem.

K Bolkovi jel karavanem

Zatímco Jana s Marianem už seděli v karavanu, rozesmátý Karel s lahví vína v jedné ruce a skleničkou v druhé ruce, se v galerii dlouze loučil se svými přáteli. „Byl to krásný večer, moc jsem si ho užil. Ale už musíme jet, spíme na farmě u Bolka Polívky, který už na nás netrpělivě čeká," prohlásil Roden a veselým krokem se vydal k přistavenému obytnému vozu. Na první pohled bylo zřejmé, že bílý "obytňák" má své nejlepší časy už dávno za sebou...

Herec ve Vinné galerii v centru Brna slavnostně uvedl na trh čtyři přívlastková vína, jež nesou jeho jméno a na etiketě je kresba barokního zámku Skrýšov, jehož je majitelem. „Rozhodně to není jen o mém jméně. Víno osobně vybírám a etiketu jsem si sám navrhnul. Víno je má srdeční záležitost stejně jako koně," říká herec, který se k vínu částečně dostal přes svého bratra Mariana.

„Můj bratr Marián ve vinařské komedii Bobule ztvárnil jednu z rolí a před několika lety mě seznámil s jejich producentem, Tomášem Vicanem, který je shodou okolností také vinař. Stačilo pár setkání v jeho vinařství ve Višňovém na Znojemsku a bylo nám jasné, že musíme společně něco podniknout,“ prozrazuje Roden. Cena vín, jež se budou prodávat jen ve vybraných vinotékách, se pohybuje okolo tří až čtyř set korun.

Fotogalerie
3 fotografie