Jáchym, který je svému otci Janu Krausovi (56) podobný jako vejce vejci, si dokonce vypěstoval háro, které si jeho táta nechal narůst až později. „Vypadá úplně stejně jako táta, když hrál dětské role. Jako by vyšel z filmu Lišáci, myšáci a šibeničák,“ zaznělo kinem na pražském Andělu na premiéře filmu Mamas and Papas.

Jáchym Kraus jde v otcových stopách i v profesi. Zahrál si třeba v komedii Svatba na bitevním poli. S maminkou pózoval i pro kalendář jako Káj ze Sněhové královny.

Jan Kraus
Autor: Bontonfilm

Jan Kraus a jeho rodina

Jan Kraus (* 15. srpna 1953 v Praze) je český herec, moderátor, publicista, dramatik a režisér. V poslední době je znám jako moderátor populárního pořadu Uvolněte se, prosím v České televizi. Jeho první manželkou byla herečka Jana Krausová. Po rozchodu v 90. letech žije s herečkou Ivanou Chýlkovou. Je otcem 4 dětí: zpěváka Davida Krause (1980), Adama Krause (1982), Marka Blažka (1976) a Jáchyma Krause (1998). Je bratrem spisovatele a herce Ivana Krause (1939), dalšími sourozenci jsou: PhDr. Eliška Krausová-Chavez (1946) – působí na univerzitě v Bogotě, PhDr. Michael Kraus (1949) – profesor politologie na univerzitě v Midllebury ve Vermontu, Kateřina Krausová (1956-1990) – pracovala v knihovně Princetonské univerzity. (zdroj wikipedia.org)