„Pana Adamce si vážím a Sanitku v roce 1984 odrežíroval skvěle. Nejsem si ale zcela jist, že by zvládl Sanitku 2, která se odehrává v roce 2011,“ řekl Blesku Kováčik, který koupil od scenáristy Ivana Hubače práva na 13 dílů k připravovanému seriálu Sanitka 2.

O schopnostech režiséra Jiřího Adamce má Kováčik velké pochybnosti. „Je jiná doba. Sanitka byla dobrá tehdy, ale uteklo čtyřicet let. A to je dost,“ přiznal Blesku Kováčik. „Jak jsem se koukal na současnou práci pana Adamce, tak si prostě myslím, že to nedokáže tak profesionálně zvládnout, jak bych si představoval,“ dodává. Producent však nechce Adamce odstřelit jen tak od stolu. „Uvidíme. Máme spolu příští týden schůzku,“ svěřuje Kováčik, který se stane producentem Sanitky 2 ještě s Českou televizí. „Česká televize byla podmínka Ivana Hubače, když mi práva prodával,“ vysvětluje.

Pokračování seriálu by se mělo začít točit v první polovině příštího roku a velké změny chystá producent i v obsazení. Většina herců bude nových a z Adamcovy Sanitky by mělo mít roli jen osm herců.

Určitě bude oslovena Zlata Adamovská nebo Jaromír Hanzlík. „Musí ale akceptovat mé podmínky. Když se jim to nebude líbit, tak holt tu jejich postavu ze scénáře vyškrtneme,“ je rozhodnut Kováčik. „Uvidíme, jak se to všechno vyvine. Výběr herců nechám určitě na režisérovi. Bude mít volnou ruku. A kdo bude režisérem, tak to rozhodnu po zralé úvaze já s Českou televizí,“ dodal podnikatel Kováčik.

Fotogalerie
1 fotografie