„Vůbec necvičím a ani se rozhodně neřídím zásadami správné životosprávy,“ smutně přiznává čerstvá laureátka Českého lva. A takový životní styl si začíná u Kolářové pomalu vybírat svou daň.

Zdravotní lapálie populární umělkyně jsou navíc ještě prohlubovány největším hereččiným nešvarem. Kolářová je totiž jakýmsi Jiřím Bartoškou v sukních – za den dokáže vykouřit i několik krabiček cigaret. „Kouřím už přes čtyřicet let a nic na tom nehodlám měnit,“ říká herečka, které už nikotinový zlozvyk zničil chrup.

„Dlouhodobé kouření výrazným způsobem zvyšuje riziko vzniku řady vážných nemocí. Vedle rakoviny jde především o velmi vážné ohrožení cévního systému. Zhruba třikrát je pak vyšší pravděpodobnost vzniku roztroušené sklerózy,“ varuje lékař Martin Veselý.

Právě problémy s cévami má i Kolářová. „V tomhle věku je to ale přece celkem běžné,“ mává nad tím rukou herečka. Ta věří, že navzdory silnému kouření, bude ještě hrát mnoho let. „Český lev mi udělal moc velkou radost, ale věřím, že mi herectví připraví ještě mnoho dalších radostí,“ tvrdí přesvědčeně Kolářová.