„Nebyl to hezký pohled,“ řekl Blesku Roman Stromecký. Tomáš s vozem havaroval jen půl kilometru od hospody, do které měl namířeno.

Tomáš jezdíval na chatu do severočeských Kytlic a rád zašel do hospody Na Křižovatce v sousedním Polevsku. Osudného večera tam s ním seděl i Roman Stromecký. „S kamarádem jeli na chatu pro peníze, neměli na zaplacení,“ vzpomíná na důvod, proč si Tomáš sedl opilý za volant a jel do Kytlic. Cestou zpět nezvládl řízení a narazil do stromu.

„Ten kamarád nebyl připoutaný, prolétl předním sklem. Nic se mu nestalo a v šoku přiběhl, že se vybourali. Běžel jsem tam a nebyl to hezký pohled,“ líčí Stromecký. „Měl zaříznutý bezpečnostní pás v hrudníku a zlomenou nohu.“ Roman Stromecký vytáhl Tomáše z auta a pokoušel se zastavit krvácení. „Dali jsme mu na prsa igelit a obvázali to vším, co bylo po ruce. Během šesti sedmi minut přijela sanitka, která s ním jela do nemocnice do Nového Boru,“ vzpomíná Stromecký. „Dál už to znám jen z vyprávění. V Boru mu nedokázali kvůli nedostatečnému vybavení pomoci a převáželi ho do České Lípy. Zemřel v sanitce.“

Fotogalerie
2 fotografie