V České televizi se chystají velké změny. Programovou ředitelku Kateřinu Fričovou nahradí jako koordinátor podle informací Blesku scenárista Radan Dolejš. „Mám jít do vedení České televize, ale jaká to bude funkce, nemohu upřesnit,“ mlžil ve středu Dolejš. Přiznal ale, že dojde k velké změně televizního schématu. Podle informací Blesku hodlá televize definitivně pohřbít třeba pořad 13. komnata, který patří v ČT k nejsledovanějším.

To Blesku potvrdil i Tomáš Hanák, který v České televizi momentálně připravuje vlastní projekt Za zrcadlem. „Slyšel jsem, že můj nový pořad má nahradit Třináctku,“ řekl Blesku Hanák. Má to ale háček. Spoluautorka projektu a bývalá milenka generálního ředitele ČT Jiřího Janečka nemá o změnách ani potuchy. „Nic se neruší, je to nesmysl,“ řekla Iveta Toušlová Blesku. Podobně reagoval i generální ředitel ČT Jiří Janeček prostřednictvím svého tiskového mluvčího Ladislava Štichy. Podle očitých svědků zvedl ale okamžitě mobil, zavolal Radana Dolejše a vyčinil mu, že informace vypouští předčasně. „Nechci mluvit o změnách, ještě nejsem ani ve funkci,“ vyhýbal se stále přímé odpovědi Dolejš. Hanák ale trvá na svém. „Můj pořad Za zrcadlem má Třináctku nahradit, nemůžu si pomoct,“ řekl jasně.

Ředitel ČT Jiří Janeček ve středu oznámil i další změny. Kromě jiného zruší k 1. lednu 2011 funkci ředitele zpravodajství, kterou dosud zastává Milan Fridrich.