Pane Skamene, dlouho o vás nebylo nic slyšet. Čemu se teď věnujete?

Asi tomu nebudete věřit, ale zase jsem se vrhnul na podnikání.

Prosím?

Ano. Moje předchozí podnikatelské pokusy tedy neskončily moc dobře. Dluhy z hospody, kterou jsem před lety provozoval, mě málem připravily o chalupu a další majetek, ale přesto jsem se do toho rozhodl jít znovu.

Fotogalerie
4 fotografie

A v čem chcete podnikat nyní?

Spolu s kamarády jsme si pronajmuli prostory ve Veletržním paláci, kde pořádáme hudební party. Podnik se jmenuje Black Hole a otevíráme už tento pátek v 19 hodin. V našem podniku bude hrát skupina RockSet a pak bude diskotéka až do rána. Všechny vás tam zvu. Bude tam mejdan až do rána.

Jak jste se k takovému podniku dostal?

Přišli za mnou moji kamarádi, že se naskytla tahle možnost a jestli do toho půjdu s nimi. Tak jsem se nad tím zamyslel a nakonec jsem se rozhodl, že do toho tedy půjdu.

Musel jste do toho investovat nějaké peníze?

Samozřejmě. Ale není to zase tolik, kolik byste si možná mysleli. Přesnou částku vám ale neřeknu.

A to jsou vaše úspory, nebo jste si musel někde půjčit?

Nic jsem si nepůjčoval. To jsou moje peníze.

Nebojíte se, že i tohle podnikání skončí podobně jako vaše předchozí pokusy? Tedy velkým průšvihem?

Ta možnost, že to nemusí dopadnout, je tady vždycky. A je u každého podnikání. Já jsem ale přesvědčený, že tentokrát to vyjde. Děláme na tom už dlouho a myslím, že to bude fakt dobrý. Lidem se u nás bude líbit a budou k nám chodit.

Co přesně máte v novém podnikání na starosti?

Řeším hlavně organizační věci, na což mám, myslím, celkem talent. A taky doufám, že i moje jméno pomůže ten podnik trochu zpopularizovat.

Můžeme si projít všechny vaše podnikatelské pokusy, které jste v minulosti měl?

Tak případ s hospodou je dobře známý. Personál mi ji rozkradl, skončilo to dluhy a málem jsem kvůli tomu přišel i o vlastní chalupu. Před časem jsem si ještě založil firmu Šutr, která se zabývala stavebními pracemi.

Cože? Vy jste podnikal i ve stavebnictví? Jak to dopadlo?

Byla to firma, která dělala dokončovací stavební práce. Stavěli jsme třeba chodníky a takové věci. Nic velkého. Myslel jsem, že by se na tom dalo vydělat. Jenže pak přišla krize, moc se nám nedařilo, takže firma skončila v likvidaci.

Jako podnikatel jste nikdy moc úspěšný nebyl, ale jako herec ano. Hrajete ještě někde?

Ani moc ne. Nehraju v žádných seriálech, takže by se dalo říct, že jsem se na herectví už vykašlal. Ale kamarád teď napsal muzikál Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Chtěli bychom ho hrát v prostorách, které právě máme v tom Veletržním paláci. Budou tam hrát samí urostlí chlapi jako třeba já nebo Zdeněk Srstka. Když to dopadne, tak se možná k herectví ještě vrátím.

Vás v minulosti z divadel několikrát vyhodili kvůli problémům s alkoholem.

Já a alkohol, to je velké téma. Napsalo se toho o tom už tolik, že mi je jedno, jestli se teď napíše, že už zase chlastám, nebo že už zase nepiju. Já k tomuhle tématu už nic říkat nebudu. Ať si lidi myslí, co chtějí. Teď všechnu energii věnuju do toho, abychom rozjeli ten náš podnik.

A nebojíte se, že když jste si otevřel podnik, kde má chlast téct proudem, že by se vám to znovu mohlo stát osudným a že se vám vrátí velké problémy s alkoholem?

Kdybych si to myslel, tak bych do toho nešel. Ať se lidi přijdou sami podívat, jak to zvládám.